Weerbericht:
Geleidelijk opklaringen, morgen vooral in het zuidoosten een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 34 km

Aardenburg door de ogen van de brandweer Wemeldinge

Toegevoegd: 26-03-2006, 12.16 uur
Door: Jos de Munck [HVZeeland.nl]

Verslag Jos de Munck

Het is vandaag weer zover Provinciale brandweer wedstrijden te Aardenburg deze keer.


Wemeldinge doet mee aan de TAS-HD (tankautospuit hogedruk), we moesten ons om 13.00 uur melden aan de brandweer kazerne van Aardenburg.

Van daar uit begonnen we aan de klus een brandmelding in het dorpsmuseum van Aardenburg. De melder zou nog in het pand aanwezig zijn, zodat redding van het slachtoffer 1 prioriteit kreeg.

We zijn dan ook met 1,2,3 en 4 meteen via de snel gevonden toegang door gestoten naar een ruimte achter in het pand waar duidelijk de brandwoede en waar we na enig roepen ook het slachtoffer vonden. Het slachtoffer gaf buiten aan dat z’n maat nog in het pand aanwezig was! Boven, te bereiken via een trap achterin het pand.

Nu dus met de tweede straal op zoek naar de trap, deze vonden we via een soort kantoortje en een halletje aan de achter zijde van het pand, op de bovenverdieping lag inderdaad een slachtoffer welk zelf lopend mee naar buiten kon via een inmiddels vrijgemaakte achteringang was dit slachtoffer snel in de frisse lucht.

Nu konden we afblussen, inpakken en wegwezen!

's Avonds bleek dat we voor een juiste aanpak gekozen hadden van de 12 ingeschreven ploegen werd groep Wemeldinge eerst op de TAS-HD baan gevolgd door de groep van Sas van Gent.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren