Weerbericht:
Vannacht lokaal mist, overdag een enkele bui. Zondag meer buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote uitslaande brand Ouwerkerk

Toegevoegd: 12-02-2014, 11.42 uur - Update: 12-02-2014, 13.51 uur
Door: Roland de Jong

OUWERKERK - In Ouwerkerk is aan het einde van de ochtend een grote uitslaande brand uitgebroken in een schuur. Er is sprake van forse rookontwikkeling.
 
De eerste melding van de brand aan de Oostweg kwam rond 11.35 uur binnen. In de schuur, welke ongeveer 25 bij 30 meter groot is, liggen onder meer aardappelen opgeslagen. Tien minuten na de melding maakte een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland bekend dat de brand volledig uitslaand was.

De brandweer zette direct in op het behouden van een nabij gelegen woning. Rond 11.50 uur werd ook een ambulance ter plekke gestuurd om stand-by te staan. Rond dat tijdstip werd ook officieel het sein 'grote brand' gegeven. Volgens de woordvoerder was dat nodig vanwege de omvang van de brand en de waterwinning. Inmiddels zijn onder meer drie blusvoertuigen, een ladderwagen en watertransport opgeroepen.

Even na 12.00 uur meldde de woordvoerder dat de woning niet langer door de vlammen bedreigd werd. De schuur stond toen nog wel volledig in brand. De gevels van de schuur zijn inmiddels deels ingestort.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees Tramper (13-2-2014 om 17:55)
De pyromaan is weer vrijgelaten dus de branden beginnen weer. Bedankt justitie
jan (12-2-2014 om 19:26)
Zeker weer met aardappels gassen gebeurt, wanneer leren ze nu eens om niet bij die apparaten vandaan te gaan als ze staan te draaien. Die worden namelijk een paar honderd graden, loeiheet dus. Een paar jaar geleden op Dreischor ook gebeurt.