Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 19 km

Voetjesactie tegen inbraken Terneuzen

Toegevoegd: 12-02-2014, 15.17 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie gaat morgen samen met de gemeente Terneuzen op pad om bewoner bewuster te maken van inbraakgevoelige omstandigheden. Tijdens deze 'voetjesactie' worden flyers achtergelaten bij woningen waar sprake is van een inbraakgevoelige situatie.

De actie is bedoeld om de strijd aan te gaan met woninginbraken. Via de actie moet het aantal gelegenheidsdiefstallen omlaag worden gebracht. Vier buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente gaan samen met de politie op pad om te kijken of woningen inbraakgevoelig zijn. Als ze in woonwijken inbraakgevoelige situaties tegenkomen laten zij een ‘voetje’ achter.

De zogenaamde ‘witte voetjes’ zijn flyers met inbraakpreventietips die worden achtergelaten bij woningen waar inbrekers gemakkelijk binnen kunnen komen. Dit zijn woningen waar bijvoorbeeld ramen open staan of kostbare bezittingen duidelijk in het zicht liggen. Op het ‘witte voetje’ staat de tekst: ‘Deze schoenafdruk had van een insluiper kunnen zijn. Als u uw huis verlaat of even niet kunt opletten: ramen en deuren sluiten!’


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frans1 (13-2-2014 om 12:35)
Meer voertuigcontroles in de donkere uren zouden ook wel een en ander kunnen opleveren.
jdb (13-2-2014 om 12:33)
Flyer in de brievenbus is prima, maar witte voetjes? Dat scheelt weer werk voor de potentiƫle inbrekers.. nu kunnen ze veel gerichter te werk door te kijken waar deze witte voetjes liggen.
Sjaak (13-2-2014 om 11:33)
@Ger, blijf maar lekker op de bank liggen, een ander doet het werk wel. Hoef je ook geen eigen verantwoordelijkheid te dragen. Lekker gemakkelijk.
marleen (13-2-2014 om 10:42)
gewoon komt er hier een binne schiet ik hem omver simpel want politie heeft het te druk met boetes uitdelen met de belasting en heb grote hond die pakt hem wel
ger (12-2-2014 om 20:47)
Handig alles aan de burger overlaten en zelf lekker wandelen en mooi zijn. Boeven moeten ze vangen.... en opgesloten houden heb je veel meer aan.
Cookie-instellingen beheren