Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man cel in voor verkrachten zoontje

Toegevoegd: 13-02-2014, 14.36 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 52-jarige Middelburger is donderdag voor het seksueel misbruik van zijn zoontje conform de eis veroordeeld tot een celstraf van twee jaar waarvan acht maanden voorwaardelijk. Daarnaast moet hij een schadevergoeding van 8.497 euro betalen.

De man, die deels heeft bekend, werd ervan verdacht in de jaren 1998 tot en met 5 april 2003 in zowel Oosterland als Middelburg zijn zoon zowel oraal als anaal te hebben verkracht en ettelijke keren ontucht met hem hebben gepleegd. De rechtbank achtte alle feiten bewezen.

Het seksuele misbruik begon toen de jongen tien jaar was. Volgens diens broer zou de 52-jarige ook met hem het een en ander hebben uitgehaald.
De misbruikte zoon deed in 2011 aangifte. De rechtbank rekende het de man zwaar aan, dat hoewel hij wist dat zijn dochter ook seksueel was misbruikt en hij moest weten wat dat betekende het voorhem geen reden was om zijn incestueuze handelingen te beëindigen.

Als achtergrond van zijn handelen zei hij destijds te hebben geworsteld met zijn homoseksuele gevoelens. Die waren 
in zijn geloofsgemeenschap onbespreekbaar.

Zie ook:
- Eis celstraf vanwege misbruik zoon (30-01-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Winkel is gesloten (20-2-2014 om 13:49)
Inmiddels is zijn schoenenwinkel gesloten en hangt er een briefje dat als er mensen nog hun spullen/schoenen terug willen hebben dat ze een mail kunnen sturen naar hem ! Meneer zit te wachtenen tot er plaats is in een Pedogevangenis duh wat nog een voorkeursbehandeling ook.. Gewoon plaatsen in een gewone bajes weten ze wel raad met hem !
Jakkes (19-2-2014 om 13:10)
Jakkes en deze viespeuk staat nog gewoon te werken in zijn schoenenwinkel. Inmiddels zijn er afgelopen zondag een paar ramen ingegooid van zijn winkel.. Ik hoop dat deze viespeuk snel 8er de tralies zit in de bajes weten ze wel raad met zulke viespeuken !
jaap (14-2-2014 om 19:33)
Hoe is het mogelijk dat na deze (WAARDELOZE) veroordeling, deze vent nog gewoon vanavond (vrijdag) in zijn zaak stond te werken. Direct oppakken zou ik zeggen.
Theo Stam Middelburg (14-2-2014 om 14:34)
Ga op je eerste gevoel af, mijn gevoel heeft me ook niet bedrogen, daar ik hem niet vertrouwde. Mijn vertrouwen ben ik verder kwijtgeraakt in de rechtsstaat. Want waar waren de instanties gezien de datums om ons organisatoren rond festiviteiten in het winkelcentrum te waarschuwen voor hem? Dit moesten ze al geweten hebben, dan hadden wij inclusief het jongerencentrum nooit met hem om de tafel gaan zitten, Nog erger hij had stageplekken voor jongeren, dit zou niet moeten kunnen. En zijn vrouw moest minimaal van de op handen zijnde rechtzaak weten, waar was zij? Ook dit is hoogverraad aan je eigen kinderen. De straf is om te walgen, met een rechterlijke dwaling blijf je tot Sint Juttemis zitten, en echte daders krijgen bijna niets, Walgelijk
Schimpy (14-2-2014 om 13:59)
Ik ben vóór chemische castratie, al die kinderverkrachter en lustmoordenaars zouden deze behandeling verplicht moeten ondergaan, Het zou veel leed schelen en de gemeenschap hoeft niet op te draaien voor al die dure hulpverleners die denken dat ze deze viespeuken kunnen genezen. Wanneer staat er eens iemand op bij de overheid die dit aan gaat zwengelen om de wet te veranderen? Nederland loopt achter de feiten aan en het geteisem komt er nog mee weg ook.
Schimpy (14-2-2014 om 13:47)
Wat een smerig vies ventje om zich te vergrijpen aan zijn eigen kinderen en dan weer zo'n lage straf te krijgen!! En waar is de moeder in dit verhaal, is dit weer zo'n gelovig watje die zich volledig heeft laten overdonderen door die laffe potentaat? Zijn geloofsgenoten moeten zich maar eens achter de oren krabben en zich afvragen of ze niet eerder in hadden moeten grijpen want je kan mij niet vertellen dat niemand zoiets in de gaten heeft gehad. De straf die hij krijgt is weer een lachertje, die kinderen hebben voor de rest van hun leven een trauma van jewelste en de rechter geeft maar 2 jaar voor dit vergrijp en een belachelijk lage boete.
Cookie-instellingen beheren