Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
22 files van totaal 94 km

Controle tegen diefstallen en berovingen

Toegevoegd: 14-02-2014, 13.40 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Zeeuws-Vlaanderen heeft de politie gisteren en vannacht gecontroleerd om het aantal inbraken, overvallen en straatroven tegen te gaan.

De controles vonden plaats tussen 21:00 uur en 's morgens 03:30 uur in en om Hulst, Axel en Sas van Gent. In totaal zijn circa 125 voertuigen gecontroleerd. Een 38-jarige automobilist uit Zelzate (B) werd aangehouden voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Een 18-jarige inwoner van Axel werd op de Buthdijk in Axel gearresteerd omdat hij in bezit was van een steekwapen. Het wapen is in beslag genomen.

De aanpak van de genoemde misdrijven is volgens de politie topprioriteit. "We willen deze aanpakken door meer surveillances, preventieve acties en door criminelen extra in de gaten te houden. Mensen kunnen zelf ook veel doen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden. En is men toch slachtoffer geworden? Doe altijd aangifte!"


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frans (16-2-2014 om 17:06)
@Ad ik zou zeggen hang je hele huis vol met cameras zodat jij 24 uur per dag bekeken kan worden. Je hebt toch niks te verbergen?
Ad. (15-2-2014 om 17:10)
Er moeten nog veel meer camera,s komen met een hogere beeldkwaliteit want als je niks hebt te verbergen hoef je er ook niet bang voor te zijn. Er is nog een voordeel aan omdat die bepaalde groep die echt niet in beeld wilt omdat ze niet zuiver zijn ook niet meer zoveel op straat rondhangt en zeker niet in een gebied waar camera,s hangen. Straks is het zomer en dan lopen ze met een winterjas met een muts met een bontrand en klagen ze dat ze zich bespied voelen maar als je net als ik niks hebt te verbergen voelt het wel goed en is een camera bij de grens een must wat mij betreft net als in elke winkel en op elk kruispunt. En nu niet zeuren over privecy want als je word overvallen en door deze beelden komt de dader te voorchijn ben je blij
Cerebrus (15-2-2014 om 17:07)
Wat een grap. Zo liegt de overheid ons voor, het is allemaal voor uw eigen bestwil. Straatroven lossen wij op door bekeuringen te schrijven voor zonder gordel rijden. U snapt dat niet? Nee, dat is logisch, maar gelukkig snappen wij het wel.
NNWO (14-2-2014 om 19:31)
@Bezorgdt De beste truc uit het boekje, creƫer een probleem, en de oplossing is precies "ze" willen. Dit krijg je als je ongelijkheid kweekt in afgesloten landen en ze dan open gooit. Ik voorspel: blijvende overlast van veel inbraken + doorgaande lozingen van drugsafval (met name in Brabant). Oplossing: Permanente drone in de lucht, zo'n goeie met 2,8 gigapixels, die alles volgen (en opslaan) wat er beweegt, ter grote van een voetbal en groter. Vragen de mensen zelf om op den duur. Allemaal mogelijk door het vormgeven van de leefomstandigheden, en wetten.
pippa (14-2-2014 om 17:23)
Ze moesten de controle,s veel vaker doen,over heel Zeeland geen manschappen? Zorg dan dat er mensen aangenomen worden en stel die CV niet op zo,n hoogte! Er zijn genoeg jonge mensen die bij jullie zouden wilen werken !
jan (14-2-2014 om 16:55)
haha geweldig, schrijven ze een keer geen bekeuringen wordt er nog zo geklaagd. Wat een verschrikkelijke azijnzeikers hier zeg! Wees blij dat er wat wordt gedaan. Tip: als je het zo beu bent, verhuis naar 't buitenland. Ohnee... daar gebeurt precies hetzelfde!
Cookie-instellingen beheren