Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
43 files van totaal 157 km

Alarm om duikers in problemen Oesterdam

Toegevoegd: 14-02-2014, 15.43 uur - Update: 14-02-2014, 18.45 uur
De hulpdiensten zijn ter plekke bij de duikplaats. De duikers bleken ongedeerd te zijn.
De hulpdiensten zijn ter plekke bij de duikplaats.
© Foto: Kevin Vervoort
Door: Roland de Jong

THOLEN - Bij duikplek Bergse Diepsluis - Oesterdam (81) bij Tholen is vrijdagmiddag alarm geslagen omdat er mogelijk meerdere duikers in de problemen zijn geraakt. De duikers zijn inmiddels in goede gezondheid aangetroffen.
 
Het incident speelde zich af op de Oosterschelde bij de officiële duiklocatie bij de Veerweg aan de Thoolse zijde van de Oesterdam. De hulpdiensten werden rond 15.40 uur opgeroepen. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland gebeurde dat nadat werd gemeld dat er mogelijk enkele duikers in problemen waren gekomen. Uiteindelijk bleek het om twee duikers te gaan.
 
Brandweerploegen uit Goes, Stavenisse en Tholen rukten met onder meer duikers en een boot uit om te helpen. Ook de Rotterdamse traumahelikopter werd gealarmeerd. Deze is bij de locatie overgevlogen maar niet geland.

Rond 15.55 uur werd ook de reddingboot Fred van het KNRM-station Neeltje Jans opgeroepen om te helpen met zoeken. Kort daarop meldde de Veiligheidsregio Zeeland dat de duikers drijvend aan de oppervlakte waren aangetroffen. Er was toen reeds contact gemaakt en de duikers bleken in orde te zijn.

De twee zijn vervolgens met een brandweerboot naar de wal gebracht om vervolgens te worden onderzocht door het opgeroepen ambulancepersoneel. De duikers bleken in goede gezondheid te verkeren. Door de harde wind konden ze echter niet meer zelfstandig naar de wal komen.
 
De bewuste duikplek staat bekend om zijn beschutte ligging en is daarom erg in trek bij beginners. Het diepste punt is ongeveer 16 meter. Bij dezelfde duikplek kwam op 8 september 2013 nog een duiker om het leven toen deze onwel was geworden.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
sonja (14-2-2014 om 19:54)
Deze discussie hoeft niet meer, de meeste duikers gaan gewoon hun gang, gewoon laten dokken Wij moeten ons toch ook verzekeren voor onze hobby, s die gevaar opleveren!!
Zo (14-2-2014 om 19:53)
Gelukkig is dit een echt serieus forum om te reageren....... Scheid toch een keer uit met zeuren om belastingcenten, ik heb respect voor de mannen en vrouwen van de brandweer. Die doen met nacht en ontij hun ding voor jullie.
Tholenaar (14-2-2014 om 19:31)
Zoete lieve Gerritje, in dit geval zijn wij dat.
D. (14-2-2014 om 19:12)
@Janbols Als de inzet van de brandweer onnuttig zou zijn, waarom worden ze dan altijd opgeroepen? Daar is echt wel HEEL goed over nagedacht hoor. In dit geval hebben ze de duikers aan boord van hun boot gehaald en overgedragen aan ambulancepersoneel. Verdiep je erin voordat je reageert.
Billie (14-2-2014 om 18:59)
En Janbols, hoe diep mag de KNRM dan onder water?
belastingbetaler (14-2-2014 om 18:35)
ik mag toch hopen dat mijn belastinggeld niet aan dit soort onzin wordt besteed he?? Heb ik daar nu vandaag van 07:30-17:00 voor gewerkt??
Cookie-instellingen beheren