Weerbericht:
Vrij zonnig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Alarm om duikers in problemen Oesterdam

Toegevoegd: 14-02-2014, 15.43 uur - Update: 14-02-2014, 18.45 uur
De hulpdiensten zijn ter plekke bij de duikplaats. De duikers bleken ongedeerd te zijn.
De hulpdiensten zijn ter plekke bij de duikplaats.
© Foto: Kevin Vervoort
Door: Roland de Jong

THOLEN - Bij duikplek Bergse Diepsluis - Oesterdam (81) bij Tholen is vrijdagmiddag alarm geslagen omdat er mogelijk meerdere duikers in de problemen zijn geraakt. De duikers zijn inmiddels in goede gezondheid aangetroffen.
 
Het incident speelde zich af op de Oosterschelde bij de officiële duiklocatie bij de Veerweg aan de Thoolse zijde van de Oesterdam. De hulpdiensten werden rond 15.40 uur opgeroepen. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland gebeurde dat nadat werd gemeld dat er mogelijk enkele duikers in problemen waren gekomen. Uiteindelijk bleek het om twee duikers te gaan.
 
Brandweerploegen uit Goes, Stavenisse en Tholen rukten met onder meer duikers en een boot uit om te helpen. Ook de Rotterdamse traumahelikopter werd gealarmeerd. Deze is bij de locatie overgevlogen maar niet geland.

Rond 15.55 uur werd ook de reddingboot Fred van het KNRM-station Neeltje Jans opgeroepen om te helpen met zoeken. Kort daarop meldde de Veiligheidsregio Zeeland dat de duikers drijvend aan de oppervlakte waren aangetroffen. Er was toen reeds contact gemaakt en de duikers bleken in orde te zijn.

De twee zijn vervolgens met een brandweerboot naar de wal gebracht om vervolgens te worden onderzocht door het opgeroepen ambulancepersoneel. De duikers bleken in goede gezondheid te verkeren. Door de harde wind konden ze echter niet meer zelfstandig naar de wal komen.
 
De bewuste duikplek staat bekend om zijn beschutte ligging en is daarom erg in trek bij beginners. Het diepste punt is ongeveer 16 meter. Bij dezelfde duikplek kwam op 8 september 2013 nog een duiker om het leven toen deze onwel was geworden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Duiker (17-2-2014 om 09:41)
De duikers waren helemaal niet in de problemen. Iemand vanaf de kant heeft een verkeerde inschatting gemaakt en de hulpdiensten gebeld. Een verhaal heeft altijd 2 kanten. Oordeel niet zo snel.
els (15-2-2014 om 22:33)
voor we allemaal gaan beslissen wie er wanneer uit moet rukken, geloof ik dat het begint met 2 mensen die denken dat het ok is om te gaan duiken bij windkracht 8. Misschien dat we die eerder genoemde belastingcenten moeten gebruiken voor een gedegen opleiding van al die onnozele duikers. Hoe vaak moet er daar niet 1 of andere hulpdienst voor opgetrommeld worden!!
Peter (15-2-2014 om 10:54)
Vertel mij eens hoe het extra kost dat een brandweer iets doet ten opzichten van niets doen. Lijkt mij dat deze mensen op basis van een contract worden betaald en niet per ritje. Al die onzin ook altijd over besteding van belasting als het over uitrukken hulpdiensten gaat. Daar zijn ze voor!!!! Dan maar geheel afschaffen en particulier/commercieel maken
Janbols (14-2-2014 om 22:41)
@D. Dat ze worden opgeroepen is alleen om het uitrukcijfer hoog te houden. Als je niet dieper mag dan 15 en niet in stromend water mag duiken heb je in de Oosterschelde simpelweg niets te zoeken. Overal in Nederland worden Brandweer duikteams opgeheven en gaan over op oppervlakte reddingen. Verdiep je er maar eens in dan weet je waarom ze dit doen, en uitrukprotocollen zijn er om aangepast te worden. Voor een auto te water prima mogen ze van mij rijden maar niet zinloos kosten maken.
Jacob (14-2-2014 om 21:21)
@zwemmer, vertel me de feiten dan maar, het enige feit is het feit dat Hansweert veeeeeeel dichter bij de oesterdam ligt dan de Neeltje Jans, dus nee geen bijdehandjes gegeten maar zorgen makend......
Peter (14-2-2014 om 20:47)
@belastingbetaler, ik hoop niet dat u ooit iets overkomt, want daar wil IK mijn belastinggeld niet aan besteden.