Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
77 files van totaal 275 km

Zwaar verwaarloosde en zieke hond afgemaakt

Toegevoegd: 17-02-2014, 12.12 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - In de gemeente Terneuzen is vorige week donderdag een zwaar verwaarloosde en zieke hond aangetroffen. Na onderzoek bleek dat het dier moest worden afgemaakt. Tegen de eigenaar van de hond is proces verbaal opgemaakt.

Een dierenagent werd door een medewerker van de dierenbescherming geattendeerd op een zeer magere Beagle met een enorm gezwel tussen haar benen. De hond is vorige week donderdag zwervend aangetroffen in de gemeente Terneuzen en door de dierenambulance meegenomen naar een dierenkliniek. De dierenagent stelde een strafrechtelijk onderzoek in en wist de eigenaar van de Beagle te achterhalen.

Uit het gesprek met de eigenaar bleek dat de hond in het verleden wel is bekeken door een dierenarts maar dat haar de nodige medische zorg is onthouden vanwege geldgebrek. Gevolg hiervan was dat de Beagle nu nog 12 kilo woog, inclusief de tumor van ongeveer vier kilo. Ook had zij last van ontstoken slijmvliezen en diabetes. Gezien de zeer slechte toestand waarin de hond verkeerde, werd besloten om haar in te laten slapen.

Tegen de eigenaar van de Beagle is proces verbaal opgemaakt omdat hij de deskundigheid van een dierenarts heeft genegeerd en zijn hond daardoor de nodige verzorging is onthouden. Ook wordt hem verweten dat hij niet naar andere mogelijkheden heeft gezocht om de hond wel te laten helpen. Het dossier is doorgestuurd naar de officier van justitie. Deze oordeelt of de zaak voor de rechter wordt neergelegd.


 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
monique (3-3-2014 om 15:21)
Laten we hopen dat de 'dader' een goede flinke en terechte straf krijgt!!!!
Cora (22-2-2014 om 08:06)
Johan, juist door Obamacare krijgen de mensen hulp en worden ze niet geweigerd.maar dat is een andere discussie. De man met de beagle had het beestje ook naar het asiel kunnen brengen.
Johan Spinnewijn (19-2-2014 om 15:52)
Beste Jenne, De dierenarts wordt door mij niet aangevallen;ik geef slechts mijn mening. Ik verzorg twee poezen,een tweeling,en ondanks mijn financiele malaise heb ik ze allebei verzekerd tegen ziektekosten.Kosten:20 euro per maand. Dan zelf maar iets minder. Hoe zou jij het vinden om ernstig ziek bij een arts aan te kloppen en geweigerd te worden omdat er geen geld of verzekering is? Zoals in de VS voor "Obama-care"? (Google eens op Hippokrates) Ook dieren hebben recht op medische verzorging.Waar en wie zouden we zijn zonder ze??
natascha (19-2-2014 om 12:10)
ja dierenarts is duur maar je kan ook kiezen om een ander huis te zoeken waar zij wel oud had kunnen worden schaam je als je zo met je dieren om gaat dan ben je geen dieren waard
anna (18-2-2014 om 23:09)
deze dierenbeul is er wel degelijk over aangesproken maar zei dat je de dierenarts er niks aan kon doen dus, de hond laten lijden ook over de rug van de dierenarts,de foto,s op fb zeggen al genoeg dat het beestje ook mishandeld is en bang was die dierenbeul te walgelijk voor woorden!!!!
Sandra (18-2-2014 om 21:07)
Als je iemand die je niet eens kent alle ziektes toewenst die er maar zijn ben je zelf ook behoorlijk ziek. In je hoofd.
Cookie-instellingen beheren