Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Tien jaar cel geëist voor poging moord

Toegevoegd: 17-02-2014, 21.23 uur - Update: 18-02-2014, 09.35 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Tegen de 43-jarige R. S. uit Geleen is maandag voor de rechtbank in Middelburg een celstraf van tien jaar geëist. Ook wil de officier van justitie dat hij een schadevergoeding van 2.295 euro betaalt. S. wordt verdacht van poging moord, mishandeling, het veroorzaken van letsel door roekeloos gedrag en verboden wapenbezit.

Het boterde niet meer tussen S. en zijn Vlissingse ex. Een omgangsregeling om zijn zoontje te zien was een regelrechte ramp en op 20 augustus vorig jaar was S. het meer dan zat. Samen met zijn vriendin en een omgebouwd knal/alarmpistool toog hij naar Vlissingen om zijn ex voor eens en voor altijd duidelijk te maken dat ze moest ophouden met het getreiter en een fatsoenlijke omgangsregeling moest treffen.

De achterdeur van haar woning stond open en S. stapte in zwarte overall, handschoenen en met het pistool in de hand de woning binnen. Hij zag zijn ex, hield het pistool vlak voor haar hoofd en haalde twee keer de trekker over. Het wapen haperde echter en S. nam de benen. Hij stapte achter in de gereedstaande auto waar zijn nieuwe vriendin achter het stuur zat en stoof weg, richting België.

Onderweg ging het mis. Bij het uit elkaar halen van het pistool ging het af en de kogel raakte zijn vriendin in haar rug. In het ziekenhuis vertelden ze een verhaal dat ze waren overvallen. De artsen werden achterdochtig, de politie werd ingeschakeld en S. verdween achter de tralies.

Dat S. alleen maar zijn ex had willen bedreigen achtte officier van justitie S. Smale 'volstrekt ongeloofwaardig'. Voor S. is dit de derde keer van een ernstige vorm van huiselijk geweld. Binnenkort moet hij opnieuw voor een rechtbank verschijnen voor eveneens huiselijk geweld. De uitspraak is op 3 maart.

Zie ook:
Vrouw bedreigd met vuurwapen Vlissingen   (21-08-2013)
Verdachte Vlissingen aangehouden  (21-08-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (19-2-2014 om 08:25)
@jan, nee, er is niemand met verstand van zaken die dit uit kan leggen, maar dat is ook helemaal niet hun intentie.
JanJaapJosPietdeVries (18-2-2014 om 18:27)
Ik snap er niks meer van, volgens mij zou er voor deze man lager zijn geëist als hij daadwerkelijk iemand had vermoord?
Jan (18-2-2014 om 12:46)
Waarom sommige mannen over gaan tot geweld om hun kinderen te zien is simpel. Vrouwen denken mannen te kunnen ringeloren met het onthouden van hun kinderen. De meeste mannen accepteren dit gegeven, een enkeling gaat over tot geweld. Ik zelf kan deze mannen begrijpen, want een kind is niet van de moeder alleen. Al denken de meeste vrouwen dit in Nederland wel. Check maar eens fathers for justice. Voor dit soort mannen is dit de enige uitweg nog. Geweld en terreur is uiterst effectief, maar heeft wel een zeer beschadigende werking op kinderen. Deze man is hier het voorbeeld van. Types die vrouwen mishandelen zijn vaak erg autoritair en dominant, en dat botst met de gemiddelde Nederlandse vrouw.
Jan (18-2-2014 om 06:28)
je slaat iemand half dood,daar wordt 6 maanden voor ge-eist. iemand anders wil iemand doodschieten etc daar wordt 10 jaar tegen ge-eist door het OM. ik zie het grote verschil niet erg. kan iemand met verstand van zaken eens uitleggen waarom de een zo veel en de ander heel weinig?
kees (17-2-2014 om 22:04)
Ik krijg de rillingen hier van! GOED LANG OPSLUITEN! Wat loopt er toch een smerig tuig rond! Hoe kun je iemand toch van het leven willen beroven! Diep triest zo iemand!
Cookie-instellingen beheren