Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 32 km

Veel politie bij vertrek kerntransport

Toegevoegd: 18-02-2014, 16.37 uur - Update: 18-02-2014, 17.26 uur
Door: Rolf de Feijter

BORSSELE - Vanuit Borssele is dinsdagmiddag onder politiebegeleiding weer een transport met radioactief afval vertrokken. Het transport zorgde tijdelijk voor verkeershinder in Vlissingen-Oost.

De trein met kernafval vertrok rond 15.30 uur vanaf het terrein van Covra in Vlissingen-Oost. Ook dit keer werd de trein met nucleair afval door een groot aantal politie-eenheden begeleid. Diverse spoorwegovergangen werden door de politie afgezet. Bij het transport waren zoals gebruikelijk ook de Mobiele Eenheid en een politiehelikopter aanwezig. Ook werd van te voren door de politie de spoorrails zorgvuldig gecontroleerd.

Voor zover bekend is het transport tot nu toe zonder problemen verlopen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tim (19-2-2014 om 14:17)
Henk@ Er zijn ook rapporten die een heel ander verhaal vertellen over de gevolgen van Tsjernobyl. ( Bij het ongeval in Fukushima, zijn er tot op heden nog helemaal geen slachtoffers gevallen als gevolg van straling). P.S; Een detail, in Nederland zijn er meer doden gevallen bij ongevallen bij windmolens als bij kernenergie.
Henk (19-2-2014 om 13:33)
In reactie op VdVonck Onzin wat jij zegt hier! Kan jij even chernobyl intypen op internet kijken of jij dan nog zo denkt over kerncentrale's, 4000 doden omdat jij zo graag een kercentrale erbij wil die mooier is dan de windmoles? Schij uit!
VdVonck (19-2-2014 om 10:37)
Juist de idioten van organisaties als Greenpeace zorgen ervoor dat dit klauwen vol geld kost. Vooral lekker blijven klagen vanachter je scherm. Ondertussen wel de verwarming op 21 en de lampen aan ;) Als het aan mij ligt zou er nog een centrale bij mogen. Twee wanneer al die afzichtelijke windmolens zouden verdwijnen!
Jan (19-2-2014 om 09:12)
Waarom moet deze transporten nu bekend worden gemaakt ,want dit kost ook een vermogen al die politie op de been ,35 jaar geleden ben ik zelf in Petten geweest bij de afvoer en toen ging het met de vrachtauto naar IJmuiden op de boot en toen wisten ze ook al wat er in die vaten zat ,maar als je niets bekend maak dan heeft je niet zoveel man nodig.of is het een samen komst van de politie om koffie te drinken gewoon te gek voor woorden . Vol gas met die trein en als er een gek toevallig loopt of staat op de rails gas geven en ogen dicht .
klevers (18-2-2014 om 21:44)
gedupeerde? als ze werkelijk met "die rommel"zouden stoppen wordt je nog veel meer gedupeerd, jammer dat het nodig is, zoveel politie.
Eric (18-2-2014 om 21:27)
@R wees blij dat ze er deze keer niet bij zijn..... Dankzij o.a. hun moeten er zoveel kosten gemaakt worden voor een dergelijk transport!
Cookie-instellingen beheren