Weerbericht:
Bewolkt, nevelig en geregeld (mot)regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

OM wil verlenging tbs Terneuzenaar

Toegevoegd: 20-02-2014, 20.11 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie wil dat de tbs met dwangverpleging, die de 38-jarige R.D. uit Terneuzen in 2005 werd opgelegd, met één jaar wordt verlengd. D. zou dan nog tot juli in de reguliere tbs-kliniek moeten verblijven en daar weer terug kunnen keren naar zijn woning in Axel, waar hij al geruime tijd woont.

Het ging allemaal uitstekend met D., totdat hij in juli vorig jaar meer dan de toegestane twee biertjes tot zich nam en twee terrasstoelen stal. Voor zijn behandelaars was dat reden genoeg om zijn verlof in te trekken en hem (tijdelijk) weer terug te laten keren naar de kliniek. Als D. in juli weer naar zijn woning terugkeert, blijft hij overigens wél onder het regime van de tbs met dwangverpleging vallen.

D. werd in juli 2005 samen met zijn tien jaar jongere maat en plaatsgenoot S. B. conform de eis veroordeeld tot gevangenisstraffen van zeven, respectievelijk drie jaar cel plus elk tbs met dwangverpleging.

Het duo bracht op 8 december 2004 de toen 47-jarige Peter de Blok in diens woning in Reuzenhoek (Zaamslag) op een gruwelijke wijze om het leven. De twee besloten na een avondje stappen 'nog iets leuks' te gaan doen. Ze stalen een bromscooter, stalen drank en voorzagen zich van hasj en cocaïne en gingen naar de woning van De Blok.

Na diverse vrolijke uren begonnen ze te stoeien en op enig moment begon D. zonder enige directe aanleiding De Blok te stompen, te slaan en te trappen. Tot twee keer toe smeet hij een stofzuiger op het hoofd van de toen al op de grond liggende De Blok en eindigde zijn geweld door alsnog een tv-toestel op het hoofd van de al bijna stervende De Blok te gooien. M., die alles had aangezien, besloot –zoals hij vertelde – 'een einde aan het lijden' van De Blok te maken en begon in diens nek te zagen.

Kort daarna overleed hij aan zijn verwondingen. Een autopsie wees uit dat De Blok een schedelbasisfractuur, verschillende botbreuken, ernstige weefselbeschadigingen, een geperforeerde long en hersenbeschadiging had opgelopen. De uitspraak is over twee weken.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
anoniem (20-2-2017 om 23:48)
ik Ken de nabestaanden en het moet zo gruwelijk geweest zijn, dat het een horror verhaal is. vreselijk dat zulke mensen terug keren in de maatschappij, en als je dan weer in overtreding bent, dat bewijst dat je werkelijk niks geleerd Heb van je verschrikkelijke daad, want anders had deze misdadiger zich nooit meer misdragen. hoe kun je met Zulke figuren leven in de maatschappij. we moeten helaas ons realiseren dat dit soort figuren never nooit buiten mogen komen.gevaar voor hun zelf en anderen
Hans (21-2-2014 om 13:13)
In de long stay of op death row. Daar horen zulke lui thuis...
willem76 (21-2-2014 om 13:02)
TBS--gratis eten en drinken plus medische verzorging--warme cel--goed bed en met een beertje mazzel ook nog gratis sex. en dat heet dan "straf" met computer op cel--enz. wanneer worden er ECHTE straffen ingevoerd?
k (21-2-2014 om 09:53)
Als je dit horror verhaal leest kan je toch niet begrijpen dat zulke "mensen"maar 7 jaar celstraf krijgen. En dan gewoon weer lekker in zeeuws vlaandren gaan wonen waar de nabestaanden van het slachtoffer grote kans hebben om dit beest tegen het lijf te lopen. ik vind dit echt onbegrijpelijk
Peter (21-2-2014 om 01:45)
Tja, zonde toch? Arme jongens, gaan ze ff buiten spelen en moeten ze de bak in. Laat ze toch vrij, ze hebben toch niks ernstigs gedaan? Tenminste, als we de conjunctuur mogen geloven, kunnen ze makkelijk terug de mij. terug in.......
Mark (21-2-2014 om 01:12)
En die man komt volgend jaar vrij ?