Weerbericht:
Vrij zonnig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Scooterrijder gewond na aanrijding met motor

Toegevoegd: 23-02-2014, 20.52 uur
De scooterrijder liep bij het ongeval een zere enkel op. De scooterrijder liep bij het ongeval een zere enkel op.
De scooterrijder liep bij het ongeval een zere enkel op.
© Foto: Frans Bosscha/112Stadsgewest
Door: Rolf de Feijter

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - In Nieuw- en Sint Joosland is vanmiddag een bestuurder van een scooter licht gewond geraakt bij een aanrijding.

De scooterrijder kwam vanuit Nieuw- en Sint Joosland over de Veerstraat het dorp uit. De jongen stuurde zijn scooter plotseling naar links en werd tegelijkertijd ingehaald door een motorrijder. Een aanrijding was het gevolg. Zowel de scooterrijder als de bestuurder van de motor kwamen ten val.

De jongen die op de scooter reed, had last van zijn enkel. Hij werd door een toegesnelde ambulance onderzocht. De jongen is door de politie thuis gebracht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
sjoppert (24-2-2014 om 11:17)
@ sjaak, vrijwel alle motorrijders zoeken oog-contact met de bestuurder van het voertuig wat ze gaan inhalen, door te kijken naar zijn/haar spiegel (als die er tenminste op zit), dus zéér kleine kans op dode hoekeffect. En als je op een brommer (of motor), je rechter spiegel (als die er nog op zit) wat naar binnen zet, zodat ie wat meer (recht) naar achteren kijkt, heb je als bestuurder ook een minimale dode hoek. Bij afslaan beter 10x te veel gekeken als 1 keer te weinig. Rij al 40 jaar motor en nog nooit zelf een dode hoek probleem gehad of in de dode hoek van een ander gezeten. Gek hè........... ?
loes (24-2-2014 om 08:35)
juist eerst in je spiegels kijken en anders achterom kijken en je richting aangeven, kwestie van een hendeltje aantikken, moet niet moeilijk zijn, en hou rekening met onervaren bestuurders bij afslagen, tegenwoordig is het normaal om plotseling af te slaan zonder te kijken.
sjaak (24-2-2014 om 08:19)
@ R, Hoe kan hij in zijn spiegels kijken als hij ze er volgens jou heeft afgehaald? En als hij in ze spiegels kijkt en ziet niks achter zich, krijgt hij als nog het ongeluk omdat die motor rijder in de dodehoek zat.
Renata (23-2-2014 om 22:01)
Onnozel, misschien over je schouder kijken?
R (23-2-2014 om 21:18)
eerst in je spiegels kijken die je van je scooter gehaald hebt.