Weerbericht:
Zonnig en droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 0 km

OM in hoger beroep zaak Oosterland

Toegevoegd: 27-02-2014, 10.56 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg gaat in hoger beroep in de zaak rond de brandstichtingen in Oosterland. Dat is vanochtend bekend gemaakt.

Twee weken geleden sprak de Middelburgse rechtbank in de zaak een 39-jarige verdachte vrij. Hij zou volgens het OM 16 brandstichtingen hebben gepleegd. Onder meer de verklaringen van de drie belangrijkste getuigen waren volgens de rechtbank onbruikbaar.

De rechtbank was wel van oordeel dat de verdachte de schijn tegen zich had, maar dat was niet voldoende om tot een bewezenverklaring te komen. De officier van justitie had zes jaar celstraf en TBS met dwangverpleging geëist. Het OM laat vandaag weten in hoger beroep te gaan. "We zijn het niet eens met de uitspraak van de rechtbank."

De 23-jarige medeverdachte in zaak zit nog in voorlopige hechtenis in afwachting van een persoonsonderzoek. Tegen deze verdachte is naast een celstraf van veertien maanden waarvan de helft voorwaardelijk een gebiedsverbod van twee jaar voor Oosterland gevorderd.

Zie ook:
- Vrijspraken brandstichtingen Oosterland (13-02-2014)
Celstraffen en tbs geëist tegen brandstichters (06-02-2014)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750