Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 30 km

Weer grote controle Hof van Tange

Toegevoegd: 27-02-2014, 14.43 uur
Vanwege de controle was het Hof van Tange afgesloten.
Vanwege de controle was het Hof van Tange afgesloten.
© Foto: Ricardo Kievit / 112Stadsgewest
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Middelburg is zojuist een grote mobiliteitscontrole van start gegaan. De controle vindt plaats in het kader van het wijkinterventieproject Dauwendaele. In november vorig jaar werd ook al een soortgelijke controle gehouden.

Het project ging in april 2013 van start om de leefbaarheid in de wijk te vergroten. Ook moet er meer maatschappelijke ondersteuning en zorg worden geboden. Volgens de gemeente is het ook de bedoeling om fraude en misstanden aan te pakken.

Onlangs maakte de gemeente tussentijdse cijfers bekend. Daaruit bleek dat er bijna drie ton aan onterechte toeslagen en uitkeringen waren stopgezet en teruggevorderd. Er waren toen bijna 140 huisbezoeken afgelegd. Bij de grote controle in november werd voor ruim 11.000 euro aan openstaande vorderingen geïnd. Verder werd op 43 voertuigen beslag gelegd.

Ook de controle van vandaag vindt plaats op de parkeerplaats 'Hof van Tange'. Die parkeerplaats is niet in de wijk Dauwendaele gelegen. Volgens de gemeente komt dat omdat er voor een dergelijke actie veel ruimte nodig is. Bij de controle van vandaag ligt volgens de gemeente de nadruk op het aanpakken van fraude en misstanden. De Belastingdienst controleert onder andere op openstaande belastingschulden en het onrechtmatig rijden met een voertuig met een buitenlands kenteken.

De politie controleert onder andere op openstaande verkeersboetes en vonnissen, op rij- en kentekenbewijzen, de verkeerstechnische staat van voertuigen en op te hard rijdende brommers en scooters. Daarnaast is de gemeente aanwezig voor het controleren op openstaande gemeentelijke belastingschulden en boetes. In de wijk zelf vinden gerichte acties plaats door de politie en de Belastingdienst. Ook in de wijk zelf worden bromfietsers gecontroleerd.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
- 230 Boetes bij controle Middelburg (28-02-2014)

Zie ook:
- Huisbezoeken en grote controle-actie (06-11-2013)
- Bijna 250 boetes, 11.250 euro geïnd (07-11-2013)
- Bijna drie ton Dauwendaele teruggevorderd (24-02-2014)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (27-2-2014 om 15:24)
De reacties die bij dit item zullen verschijnen gaan voornamelijk zijn van mensen die iets te verbergen hebben, en die vinden dat de politie " echte boeven" moeten gaan vangen. Deze personen hebben vaak een enorme belastingschuld en rijden vaak onverzekerd rond. Let op mijn woorden. Dit basseer ik op de ervaring die ik heb met de reacties van de vorige grote controles.
Jack (27-2-2014 om 15:13)
De grootste graaiers van Nederland zijn weer bezig,.
Cookie-instellingen beheren