Weerbericht:
Vrij zonnig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Weer grote controle Hof van Tange

Toegevoegd: 27-02-2014, 14.43 uur
Vanwege de controle was het Hof van Tange afgesloten.
Vanwege de controle was het Hof van Tange afgesloten.
© Foto: Ricardo Kievit / 112Stadsgewest
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Middelburg is zojuist een grote mobiliteitscontrole van start gegaan. De controle vindt plaats in het kader van het wijkinterventieproject Dauwendaele. In november vorig jaar werd ook al een soortgelijke controle gehouden.

Het project ging in april 2013 van start om de leefbaarheid in de wijk te vergroten. Ook moet er meer maatschappelijke ondersteuning en zorg worden geboden. Volgens de gemeente is het ook de bedoeling om fraude en misstanden aan te pakken.

Onlangs maakte de gemeente tussentijdse cijfers bekend. Daaruit bleek dat er bijna drie ton aan onterechte toeslagen en uitkeringen waren stopgezet en teruggevorderd. Er waren toen bijna 140 huisbezoeken afgelegd. Bij de grote controle in november werd voor ruim 11.000 euro aan openstaande vorderingen geïnd. Verder werd op 43 voertuigen beslag gelegd.

Ook de controle van vandaag vindt plaats op de parkeerplaats 'Hof van Tange'. Die parkeerplaats is niet in de wijk Dauwendaele gelegen. Volgens de gemeente komt dat omdat er voor een dergelijke actie veel ruimte nodig is. Bij de controle van vandaag ligt volgens de gemeente de nadruk op het aanpakken van fraude en misstanden. De Belastingdienst controleert onder andere op openstaande belastingschulden en het onrechtmatig rijden met een voertuig met een buitenlands kenteken.

De politie controleert onder andere op openstaande verkeersboetes en vonnissen, op rij- en kentekenbewijzen, de verkeerstechnische staat van voertuigen en op te hard rijdende brommers en scooters. Daarnaast is de gemeente aanwezig voor het controleren op openstaande gemeentelijke belastingschulden en boetes. In de wijk zelf vinden gerichte acties plaats door de politie en de Belastingdienst. Ook in de wijk zelf worden bromfietsers gecontroleerd.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
- 230 Boetes bij controle Middelburg (28-02-2014)

Zie ook:
- Huisbezoeken en grote controle-actie (06-11-2013)
- Bijna 250 boetes, 11.250 euro geïnd (07-11-2013)
- Bijna drie ton Dauwendaele teruggevorderd (24-02-2014)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (28-2-2014 om 12:50)
@jans: hulde!!
jans (28-2-2014 om 10:54)
@triest: beetje omgekeerde wereld vind je niet? Omdat zij maar net rond kunnen komen betekent dat niet dat je een vrijbrief hebt om boven de wet te leven! Het voorkomen van een bekeuring ben je zelf bij, zorg dat je alles op orde hebt en je aan re verkeersregels houdt; kunnen ze je ook nergens op pakken! Ook ik ben geen miljonair, maar ik rijd wel met vertrouwen zo'n controle in!
Rick (28-2-2014 om 08:48)
Ah weer een hele goede actie van de politie. Die ontduikers kunnen niet zwaar genoeg gestraft worden. Ik moet hard genoeg werken voor mijn centen, dus een ander kan dat ook. En laten we wel wezen, mochten er bij dit soort acties je auto in beslag worden genomen, dan heb je het al heel erg ver laten komen. Triest al die reacties hieronder over hoe het graaiers zijn. Regels zijn er voor iedereen mensen!
vaker doen (28-2-2014 om 08:01)
@triest ja als ik het heb moet ik ook aan de wet houden als iemand in jou omgeving verongelukt door een auto die onverzekerd rond rijd is denk ik je mening snel bijgesteld ik zie in mij naaste omgeving veel van die mensen die klagen en schuld hebben maar wel de duurste dingen en apparaten in huis die ik niet kan betalen als hard werken nl er zullen zeker gevallen bij zijn die ernstig zijn maar 95% is profiteur als Rutte morgen roept ik ga niets meer opsporen maar verhoog door dat zoor tuig de belasting hoor je wel iedereen roepen als ik moet werken voor me geld moet een ander het ook al die linkse groepjes roepen alles eerlijk delen dan ook het werk eerlijk delen
triest (27-2-2014 om 19:41)
ten eerste... Ik heb geen belastingschuld... Toch vind ik dit zwaar ergelijk. burgertje pesten. mensen die t al zwaar hebben. voirbeeld; je kan net rond komen of juist net niet. belasting aanslagen vallen in de bus... je auto word je afgepakt. je kan niet meer naar je werk.... thanks!!! leuk burgertje pesten
John (27-2-2014 om 15:43)
ah! de volgende razzia is een feit...laten we vertrekkende migranten 600 euro per maand betalen tot hun dood en in de tussentijd hier de belastingdienst en politie makkelijk laten scoren.. wat een land dat Nederland.