Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Mishandeling bejaarde is poging doodslag'

Toegevoegd: 27-02-2014, 19.38 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 52-jarige Kruiningse is donderdag voor poging doodslag op een bejaarde vrouw een gevangenisstraf van twee jaar plus tbs met voorwaarden en een contactverbod met het slachtoffer geëist. Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt moet de man ook een schadevergoeding van ruim 9.500 euro moeten betalen.

Volgens deskundigen is de verdachte zwakbegaafd, verminderd toerekeningsvatbaar en dranklustig. Ze zou een chronisch geldgebrek hebben en daarnaast niet met geld om kunnen gaan. Ze moet volgens hen dringend worden behandeld.

De 52-jarige vertelde de rechters dat ze drie jaar geleden vijftig euro had uitgeleend aan een vriendin, die naast het latere slachtoffer woonde. Het slachtoffer, een
toen 82-jarige vrouw, woonde in de voormalige woning van de verdachte. De verdachte was van plan de bewuste vijf tientjes terug te halen maar trof haar vriendin niet thuis.

Bij die gelegenheid maakte ze een praatje met de bejaarde dame en die zei iets over de vriendin dat bij de verdachte in verkeerde aarde viel. Een dag later, op 19 april vorig jaar, belde ze aan bij de bejaarde buurvrouw en stormde onder het roepen van 'geld, geld!' de woning binnen. Ze pakte de met water gevulde fles die ze had meegenomen en sloeg daar diverse keren mee op het hoofd van de bejaarde vrouw. Die zakte vervolgens badend in het bloed ineen. De verdachte doorzocht het huis maar ging er zonder buit vandoor.

De bejaarde vrouw werd dermate door de Kruiningse toegetakeld dat ze niet meer zelfstandig kan wonen, vrijwel blind is geworden en letsel aan de rugwervels heeft opgelopen. De verdachte zelf kwam met verklaringen die per minuut wisselde. Ook bleek uit niets dat de vriendin daadwerkelijk geld van haar had geleend.

Uitspraak 13 maart.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
sjors (28-2-2014 om 17:18)
Dus door een behandeling kan je de zwakbegaafdheid er uit halen, zodat ze niet in herhaling vallen. Of snoept de tbs klinieken hier weer vele miljoenen eurootjes van?
Janis (28-2-2014 om 11:27)
Voorgoed opsluiten , dan heeft ze geen geld meer nodig !!!!!!!!!!!
Marco (28-2-2014 om 11:26)
Twintig jaar? Ze bedoelde toch zeker wel martel kamer.... dat is wat er met die oude dame ook gebeurd is, de dader gewoon het zelfde straf geven.
Sanne (27-2-2014 om 22:11)
Twee jaar ze bedoelen dan toch zeker wel twintig jaar !!!!
truus (27-2-2014 om 21:59)
langdurig opsluiten zo een figuur het is een gevaar voor de mensen
Cookie-instellingen beheren