Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 21 km

Zeeuwen opgepakt bij internationale drugsactie

Toegevoegd: 28-02-2014, 13.22 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft tijdens een internationale politieactie tegen drugshandel de afgelopen maanden in totaal zestien verdachten aangehouden. Onder hen waren ook inwoners van Heinkenszand en Yerseke. De klanten werden niet aangehouden maar wel gehoord.

Het onderzoek startte in de zomer van 2013 nadat een wijkagent signalen kreeg dat er in het Brabantse Nispen gedeald werd. Omdat er zowel Nederlanders als Belgen bij de zaak betrokken zouden zijn werd een internationale samenwerking tot stand gebracht.

Gedurende het onderzoek zijn twee mannen van 22 en 35 jaar uit Roosendaal en een 21-jarige inwoner van Oudenbosch aangehouden. Zij worden verdacht van de handel in drugs. Twee van hen zitten nog vast. Een 24-jarige verdachte uit Roosendaal wist zijn aanhouding nog enige tijd te voorkomen, maar hij werd onlangs alsnog aangehouden.

In totaal werden twaalf afnemers uit Essen, Wustwezel, Blankenbergen, Roosendaal, Bosschenhoofd, Sint Willebrod, Rucphen, Heinkenszand en Yerseke opgepakt. Zij waren in de leeftijd van 22 tot 40 jaar. Er werden ook 45 klanten gehoord. Onder hen waren18 Belgen. Zij werden niet aangehouden.

De politie heeft huiszoekingen gedaan in de drie woningen van de dealers. Hierbij is onder meer een groot aantal mobiele telefoons in beslag genomen. Ook werden ruim 30 zakjes gebruikershoeveelheden soft- en harddrugs (cocaïne en wiet), een busje pepperspray, een stroomstootwapen en een knuppel in beslag genomen. Verder is er conservatoir beslag gelegd op twee personenauto's en een scooter van de dealers.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren