Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
112 files van totaal 402 km

Personen vast in Land van Saeftinghe

Toegevoegd: 02-03-2014, 16.43 uur
Door: Roland de Jong

NIEUW-NAMEN - In het Vedronken Land van Saeftinghe zijn zondagmiddag twee personen in de problemen geraakt.

De twee kwamen aan het einde van de middag vast te zitten in de klei. Dat gebeurde in de buurt van de Emmaweg. De Zeeuwse hulpdiensten kregen de melding rond 16.30 uur binnen nadat deze aanvankelijk via de alarmcentrale in Gent was binnengekomen. De brandweer van Nieuw-Namen en een ambulance zijn uitgerukt om hulp te verlenen.

Het Verdronken Land van Saeftinghe is een uitgestrekt schorgebied in de Westerschelde. In verband met de natuurwaarden en vooral de veiligheid is een groot deel van Saeftinghe niet vrij toegankelijk; de vloed kan er verraderlijk snel opkomen. In het gebied worden daarom onder leiding van gidsen excursies georganiseerd. Een deel van het gebied is minder onveilig en kan wel zelfstandig worden bezocht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@bewoner (4-3-2014 om 11:48)
Wat is dat nou weer voor belachelijk idee om getijdentabellen op de infoborden te zetten. Het gebied is op een klein stukje na niet toegankelijk. Je hebt daar dus helemaal niets te zoeken zonder gids. Als ze op tv zo'n idioot laten roepen "ik loop hier al jaren, en mij krijgen ze er niet uit", ja dan krijg je zulke praktijken dat iedereen het gebied maar in wandelt, omdat ze denken dat het wel kan. Alle gemaakte kosten van die reddingsacties zouden verhaald moeten worden op die wandelaars. Zullen ze het een volgende keer wel laten...
bram luteyn (3-3-2014 om 12:49)
Dit zal in de toekomst alleen maar toenemen als de hedwige polder onder water gaat en ook in waterduinen.Heel veel mensen hebben geen van de kracht en grillen van het zeewater laat staan dat er eb en vloed is.
zeeuwsvlaamse (3-3-2014 om 10:07)
Gewoon een boete voor het overtreden van de regels. Je mag in een bosgebied ook op wegen en paden, dat is hier gewoon hetzelfde. En als je dan in de problemen komt heb je het zelf op je hals gehaald.
bewoner (2-3-2014 om 18:13)
Misschien een idee voor het Zeeuws Landschap om bij de verschillende infoborden ook eens getijdentabellen te voorzien.Nu al 2 zondagen achter elkaar dat met hoog water mensen met toeters en bellen uit het schor gehaald moeten worden. Ik vraag me wel af of die mensen nu echt niet zien dat het water op komt......
Michelle (2-3-2014 om 17:44)
Dit is al de tweede keer in korte tijd. Kosten verhalen op de "waaghalzen" is hier op zijn plaats!
f (2-3-2014 om 16:53)
Alweer? Ik zie mogelijkheden voor een prive reddingsteampje met bootjes en een heli, lucratieve business op verloren zondagmiddagen...;-) mvg,f
Cookie-instellingen beheren