Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Kat glijdt van dak na reddingspoging

Toegevoegd: 03-03-2014, 10.09 uur - Update: 03-03-2014, 15.50 uur
De kat gleed bij de reddingspoging van het dak af.
De kat gleed bij de reddingspoging van het dak af.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Rolf de Feijter

GOES - In Goes is de brandweer vanmorgen uitgerukt om een kat te redden die op het dak van een woning was geklommen en er niet meer af kon komen. De actie liep voor de brandweer iets anders af dan vooraf gedacht...
 
De kat zat sinds zondagavond op het dak van een woning aan de Nieuwstraat en kon niet zelfstandig meer naar beneden komen. Vanmorgen werd daarom besloten om een ladderwagen van de brandweer ter plaatse te sturen.
 
Het lukte de brandweer bijna om de kat van het dak te plukken maar door de gladde dakpannen gleed het beestje van het dak af naar beneden. De kat hield aan de val gelukkig niks over en kon samen met zijn baasje herenigd worden.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissingse (4-3-2014 om 08:22)
Altijd dat gezeik over hoeveel gaat dat weer kosten voor de gemeenschap! blij dat het diertje terug is bij de baas. op de dierenambulance hoef je niet te rekenen. Misschien maar beter om de poes binnen te houden. wij hebben al jaren poezen en die komen nooit buiten. ze zijn nog allemaal boven de zestien jaar geworden dus daar ligt het niet aan.
keizer (3-3-2014 om 20:21)
Kunnen ze geen katten belasting invoeren voor zulke incidenten en ze produceren toch ook een redelijke hoeveelheid stront net als een hond daar moet je ook voor betalen.
P de Fries (3-3-2014 om 19:39)
wel grappige actiefoto hoe hij naar beneden glijdt. Grappig omdat het goed afgelopen is
KitKat (3-3-2014 om 17:42)
zou het helpen het baasje zelf in die hoogwerker omhoog te sturen ? gezien de meeste katten echt niet vrijwillig in de handen van een brandweerman in pak met dikke handschoenen zullen springen ? laat staan in zo een raar bakkie ?
Leon (3-3-2014 om 17:33)
Kat nachtje op dak zonde? Het zijn nacht dieren! Nee dat ze een hele nacht de vogels uit mijn voliere wakker houden en dat deze zich dood vliegen of door hun rivaal door het gaas worden getrokken dat is heel normaal want ja, een kat binnen houden is niet te doen... Ik heb een reddingsactie als deze ook eens gezien. De brandweer voorspelde het al: net voor het grijpen dan het arme dier nam het een sprong van 20-25 meter en weg was ie, kennelijk gebeurt dit meestal. Het dier heeft dan al zoveel stress gehad, zo ook hier. Kortom lekker laten zitten en geduld hebben!
Pasquale (3-3-2014 om 16:44)
Ik ben in ieder geval blij dat Gerrit weer beneden is. Hij zat vanaf gisteravond 9 uur op het dak en kwam er met geen mogelijkheid vanaf. Toen hij vanochtend helemaal verregend werd aangevallen door een zwerm vogels heb ik de brandweer gebeld, die overigens niet moeilijk deden om hem van het dak te komen halen en hem ook niet hebben geduwd. Nogmaals mijn hartelijke dank aan de vriendelijke brandweer!
Cookie-instellingen beheren