Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Kat glijdt van dak na reddingspoging

Toegevoegd: 03-03-2014, 10.09 uur - Update: 03-03-2014, 15.50 uur
De kat gleed bij de reddingspoging van het dak af.
De kat gleed bij de reddingspoging van het dak af.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Rolf de Feijter

GOES - In Goes is de brandweer vanmorgen uitgerukt om een kat te redden die op het dak van een woning was geklommen en er niet meer af kon komen. De actie liep voor de brandweer iets anders af dan vooraf gedacht...
 
De kat zat sinds zondagavond op het dak van een woning aan de Nieuwstraat en kon niet zelfstandig meer naar beneden komen. Vanmorgen werd daarom besloten om een ladderwagen van de brandweer ter plaatse te sturen.
 
Het lukte de brandweer bijna om de kat van het dak te plukken maar door de gladde dakpannen gleed het beestje van het dak af naar beneden. De kat hield aan de val gelukkig niks over en kon samen met zijn baasje herenigd worden.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marja (3-3-2014 om 13:21)
Wat een geweldige actiefoto!
Kees (3-3-2014 om 12:54)
Die laatste foto is geweldig. En alleen al om de mensen die een miserabele nacht hebben gehad vanwege een klagene kat op het dak, is het al de moeite om het beest even te helpen.
walter (3-3-2014 om 12:53)
@katteneigenaar wat een domme opmerking de brandweer komt ook voor dieren in nood en een kat kun je niet binnenhouden. misschien durfde die kat niet vanwege die gladde dakpannen niet meer naar beneden
Zeeuw (3-3-2014 om 12:38)
Heb je al ooit een kattegeraamte in een boom of op een dak gezien? Nee toch? Grote flauwekul om brandweer erbij te halen. Alle katten komen vanzelf weer naar beneden!
Jan (3-3-2014 om 12:35)
Ik hoop wel dat de brandweer wel een kistje bier heeft verdiend,maar als je goed kijkt naar de foto s dan probeer hij hem niet te pakken hij geeft hem gewoon een duwtje zodat de kat naar beneden gaat ,die vent is ook niet gek van de brandweer ,die denkt wel hij is hier naar boven gekomen dus ga hij ook weer zo terug en een kat land altijd op zijn poten en heeft meerdere levens !!!
Katteneigenaar (3-3-2014 om 12:09)
Er zijn hoogstwaarschijnlijk ook mensen die een miserabele nacht gehad hebben. Zo zie je maar weer, als een kat op een dak kan komen kan die er ook altijd wel weer af. En als je die binnen houd kan er ook niets gebeuren. Het gaat mij te ver om dan al direct de brandweer er bij te halen, volgende keer misschien het leger er ook bij halen......?
Cookie-instellingen beheren