Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Acht jaar cel voor smokkel elf kilo cocaïne

Toegevoegd: 03-03-2014, 15.39 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Geheel volgens de wens van het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg is maandag de 41-jarige Middelburger R. D. veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar.


D. wordt gezien als de opdrachtgever van de 57-jarige M. van L. uit Kapelle die in 2010 betrokken was bij de smokkel van bijna elf kilo zuivere cocaïne. L. kreeg destijds vier jaar cel opgelegd. Hij liep tegen de lamp toen hij tijdens loswerkzaamheden met een pakje onder zijn arm een schip uit Ecuador verliet en zijn collega het zaakje niet vertrouwde.

De collega ontdekte het pakje in een loods, maakte het open en toen bleek dat het om (pure) cocaïne ging werd de politie ingeschakeld. De Middelburger was wist echter te ontkomen en hij werd pas begin vorig jaar aangehouden. Het OM wilde hem naast voor het smokkelen van drugs ook vervolgen voor 
deelname aan een criminele organisatie en het witwassen van drugsgeld.

D. werd in 2001 voor het ronselen van drugskoeriers al veroordeeld tot zeven jaar cel.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Theo (3-3-2014 om 17:30)
Goed zo, opruimen.
Cookie-instellingen beheren