Weerbericht:
Vannacht kans op mistbanken, overdag zonnige perioden en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Moordenaar ging in de fout bij TBS-verlof

Toegevoegd: 06-03-2014, 16.42 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Eén van de mannen die eind 2004 de toen 47-jarige Peter de Blok in diens woning in Reuzenhoek om het leven bracht moet langer TBS met dwangverpleging ondergaan. Dat heeft de rechtbank in Middelburg vandaag bepaald.

De 38-jarige R. D. uit Terneuzen kreeg in juli 2005 een gevangenisstraf van zeven jaar cel plus elk TBS met dwangverpleging opgelegd. Samen met zijn tien jaar jongere maat en plaatsgenoot S. B. bracht hij destijd De Blok op gruwelijke wijze om het leven.

De twee besloten na een avondje stappen 'nog iets leuks' te gaan doen. Ze stalen een brommer en drank en voorzagen zich van hasj en cocaïne en gingen naar de woning van De Blok. Na diverse vrolijke uren begonnen ze te stoeien en op enig moment begon D. zonder enige directe aanleiding De Blok te stompen, te slaan en te trappen.

Tot twee keer toe smeet hij een stofzuiger op het hoofd van de toen al op de grond liggende De Blok en eindigde zijn geweld door alsnog een tv-toestel op het hoofd van de al bijna stervende De Blok te gooien. M., die alles had aangezien, besloot -zo gaf hij destijds aan- 'een einde aan het lijden' van De Blok te maken en begon in diens nek te zagen. Kort daarna overleed hij aan zijn verwondingen. Een autopsie wees uit dat De Blok een schedelbasisfractuur, verschuillende botbreuken, ernstige weefselbeschadigingen, een geperforeerde long en een hersenbeschadiging had opgelopen.

Na de uitspraak werden de beide verdachten vastgezet. Afgelopen juli mocht D. op verlof en toen dronk hij meer dan de toegestane twee biertjes. Ook stal hij twee terrasstoelen. Zijn behandelaars trokken daarop zijn verlof weer in en lieten hem terugkeren naar de TBS-kliniek. De TBS is nu weer verlengd tot juli. Daarna kan hij terugkeren naar zijn woning in Axel. Hij blijft dan wel onder het regime van de TBS met dwangverpleging vallen.

Zie ook:
- OM wil verlenging TBS Terneuzenaar (20-02-2014)
- 'TBS dader fatale mishandeling verlengen' (10-01-2013)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wee (10-3-2014 om 21:46)
Dat was dus een beestachtige manier om iemand te vermoorden.Dergelijke lieden verdienen het om langdurig te worden opgesloten zogezegd op water en brood. Ook moet hun cel worden uitgerust met een stevig touw aan de zolder waaraan ze zich eventueel en naar keuze kunnen ophangen.Knoopt zo n persoon zich op dan is dat zijn keuze Dan is de maatschappij verlost ook van een financieel probleem. Rechters die in de war zijn moeten worden onslagen van hun functie.Met het huidige strafbeleid word de burger onrecht aangedaan. Het kost op een breed gebied veel te veel geld.
vrij (6-3-2014 om 17:29)
als ik het zo eens lees vind ik het vreemd dat het nog een kans krijgt je zal maar in axel wonen.je heb moord en moord en dit is wel een geval van ziek en nooit meer beter