Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Man duwde moeder op zaagtafel'

Toegevoegd: 11-03-2014, 08.59 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - In de rechtbank in Middelburg diende maandag een zaak tegen de 24-jarige Jorrit S. uit het Belgische Doel. Hij zou zijn moeder met haar hoofd op een zaagtafel met draaiend zaagblad hebben geduwd tijdens een ruzie. 

Op de bewuste dag van het zaagtafelincident was de sfeer tussen S. en zijn moeder niet best. Een deel van het gezin was die dag op het veld aardappelen en uien gaan rapen en eenmaal thuis in de woning van de moeder in Nieuw-Namen werd S. gemaand zijn spullen uit de garage te halen omdat daar de aardappelen en uien een plek moesten krijgen. 

S. begon om onduidelijke redenen hout te zagen. Toen de moeder alvast spullen naar buiten begon te gooien flipte S. volledig. Hij duwde en trok aan zijn moeder en duwde haar met haar hoofd op de zaagtafel terwijl het blad draaide.

Uiteindelijk gebeurde er gelukkig niets en de vrouw vluchtte de woning in. S. achtervolgde haar, zou haar nog wat klappen hebben gegeven en vernielde een tafeltje. Vervolgens ging hij buiten op het terras een sigaretje zitten roken waar hij door de politie werd aangehouden.

,,Poging doodslag’’, oordeelde officier van justitie W. Suijkerbuijk. Hij eiste een celstraf gelijk aan het voorarrest van 51 dagen, een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van tien maanden tegen hem. Volgens gedragsdeskundigen moest S. Licht verminderd toerekeningsvatbaar worden geacht en was er sprake van een kind-ouder-relatieprobleem.

S.’s Raadsman, Marco Zoeteweij, meende dat S. van poging doodslag moest worden vrijgesproken omdat er geen enkel bewijs was dat het zaagblad ook inderdaad had gedraaid. En de kneuzingen of zwellingen in het gezicht van de vrouw konden evengoed zijn veroorzaakt door een bezoek aan de tandarts, twee dagen voor het incident.

Uitspraak 24 maart.


 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
pat (18-3-2014 om 10:13)
En dit is nu precies wat er mis is in Nederland!!!!! . Respect voor ouderen, je moeder, dat een raadsman dit uberhaupt durft te verdedigen met het idee, dat het minder erg zou zijn als een zaagblad niet zou draaien!!!!!! Waar gaan we heen met zn allen. Keihard laten werken onder dwang, dat zal m leren!!. Gevangenisstraf met tv, eten, en voorrang op doktersbehandeling, dat is geen straf!
Peter Schallenberg (16-3-2014 om 14:49)
Voor jullie allemaal zo reageren zou ik dit verhaal toch even in twijfel willen trekken. Wie doet dit nu bij zijn eigen moeder? De moeder is niet ondervraagd en wie kan zeggen of zij toerekeningsvatbaar is? Er bestaan nu helemaal mensen die zaken in de verkeerde context kunnen plaatsen. Er is tot op heden nog steeds geen straf uitgesproken dus volgens mij is iemand onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Blijf toch allemaal eens een beetje redelijk. Wie geloofd dit nu? heeft er al iemand een zaagmachine gezien waar je in een hoogoplopende ruzie iemands hoofd kan opleggen? er is gewoon geen plaats voor!!!! Mijn respect voor de advocaat die iemand van 24 jaar toch nog een verder leven wilt geven.
Cath (12-3-2014 om 00:31)
Wat een belachelijke straf zeg, moet niet gekker worden. hoe kun je zo iemand zijn 51 dagen cel straf geven dat gelijk staat aan je voorarrest en dan nog 240 werkstraf,hij is levens gevaarlijk voor zijn omgeving. En ik vind zoal dat de rechters maar eens goed de wetboek maar eens door moeten lezen. En die advocaat moet uit zijn ambt gezet worden, die weet niet waar hij over praat.
Renata (11-3-2014 om 21:26)
Zou zo'n advocaat 's nachts goed slapen? Waarschijnlijk wel, geen geweten.
kees (11-3-2014 om 21:15)
abortus termijn oprekken tot 24 jaar na de geboorte
Blowfeld (11-3-2014 om 17:03)
Het lijkt wel een james bond scene. en @ mollie, uw vooroordelen over "moeders" lijken mij meer op wensgedachten dan dat het allemaal lievertjes zijn. ik durf zelfs te stellen dat uw stereotypering grenst aan discriminatie. toon eens respect !
Cookie-instellingen beheren