Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Eis twee jaar voor steekpartij kermis

Toegevoegd: 13-03-2014, 16.49 uur - Update: 14-03-2014, 09.40 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 24-jarige Nitin G. uit Breskens is donderdag op de zitting van de rechtbank in Middelburg een celstraf van twee jaar plus nog eens één jaar voorwaardelijk geëist wegens een steekpartij.

G. wordt verdacht van poging doodslag omdat hij op 14 juni vorig jaar een 20-jarige Terneuzenaar met een mes in diens nek stak. Het voorval vond plaats tijdens de Oostburgse kermis. De zus van de Terneuzenaar had daar ruzie met de man uit Breskens. De Terneuzenaar ging zich er mee bemoeien maar G. trok zijn mes en stak er de Terneuzenaar mee in diens nek.

Volgens G. was het allemaal per ongeluk gegaan. Hij werd door de ruziezoekers heen- en weer geduwd en toen had het mes de nek van de jongeman geraakt. Bovendien, zo voerde hij als excuus aan, was hij dronken geweest. Hoe het slachtoffer over de handel en wandel van G. dacht werd goed duidelijk tijdens zijn slachtofferverklaring: "Dit is geen man, maar een meisje, een pussy. Een echte man valt je niet van achteren aan. Dat doen meisjes."

Uitspraak 27 maart.

Zie ook:
- Steekpartij Oostburgse kermis (16-06-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ted (13-3-2014 om 22:34)
Wat een laffe straf. Lachen, 2 jaar. in U.S. krijg je hardere straffen voor poging tot moord.
Cookie-instellingen beheren