Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Runderen slecht verzorgd, boer opgepakt

Toegevoegd: 14-03-2014, 10.43 uur
Door: Roland de Jong

RILLAND - Bij een boerenbedrijf in Rilland zijn dinsdag diverse zieke runderen gevonden die niet goed werden verzorgd. De 56-jarige eigenaar werd onder verzet door de politie aangehouden.
 
Medewerkers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wilde het bedrijf van de man, gelegen aan de Tweedeweg, onderzoeken maar hij weigerde hen de toegang. Daarom zorgde de politie voor begeleiding. De man wilde echter nog steeds niet meewerken en daarom werd hij rond 13.00 uur aangehouden. "Hij bood hierbij verzet en is meegenomen naar het cellencomplex voor verhoor", zo laat de politie weten.
 
Bij de controle op het bedrijf bleek dat veel runderen slecht werden verzorgd. Er waren diverse kreupele dieren en ook waren er koeien met huidproblemen. De zieke dieren zijn meegenomen door de NVWA en de zorg voor de overige runderen is tijdelijk overgedragen aan een familielid van de eigenaar.
 
Later bleek tijdens een hercontrole dat één van de achtergebleven runderen doodziek was. Deze moest ter plekke afgemaakt worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dauwg (18-3-2014 om 18:33)
@ piet,wat u beschrijft heeft in ieder geval niets met een bedrijf of geld verdienen te maken. van professionals verwacht men meer. ook de door u genoemde groep is trouwens ook vervolgbaar voor de wet bij dierenmishandeling dus geen uitzonderingen.ook niet voor boeren dus. die zouden juist veel harder aangepakt moeten worden als een onwetende.
piet (15-3-2014 om 13:27)
Als je in nederland alle burgers die hun huisdieren verwaarlozen of uit liefde dood voeren, dan kan je daar wel de amsterdam arena mee vullen. Het zijn dus niet altijd die rot boeren.
wim (15-3-2014 om 08:09)
Wederom voor de zoveelste keer nu ook weer op zijn andere boerderij in Rilland er is maar een oplossing wat meerdere keren gebeurd is al het vee opladen en vervolgens verbieden om geen mestvee meer te mesten ook geen melkvee meer te houden gewoon verbieden.
Waterkrab (14-3-2014 om 21:14)
Is dit niet dezelfde "boer" die reeds eerder voor hetzelfde vergrijp is verbaliseert? Dit was op zijn vorige boerderij in de zak van Zuid-Beveland. Direct zijn vergunning onvoorwaardelijk intrekken, en een flinke boete opleggen!
Dominique (14-3-2014 om 21:13)
Wat een hufter, deze boer [enlul] . Blijkbaar is het niet de 1e keer dat hij zijn dieren verwaarloosd. Houd en beroepsverbod, hoge boete en wat mij betreft zelfde behandeling als wat hij zij dieren aandeed. De dieren zijn weer de dupe. Of wordt dit ook weer afgedaan als "schuld van de crisis? " Dat stond nl vorige week in de pzc. Hoog tijd dat we de dieren gaan beschermen tegen de beesten!!! En die lopen er maar zat rond.
de dierenbeul (14-3-2014 om 19:40)
laat die ook maar in zijn cel wegrotten dan.
Cookie-instellingen beheren