Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man gewond bij forse woningbrand Kloosterzande

Toegevoegd: 28-03-2006, 10.11 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

KLOOSTERZANDE - In Kloosterzande heeft gisterenavond een forse woningbrand gewoed. De bewoner van het pand liep ademhalingsproblemen op. Hij werd door het personeel van een ambulance onderzocht.

Rond kwart over elf brak brand uit op de eerste verdieping van een woning aan het Hof te Zandeplein, ongeveer tweehonderd meter van de brandweerkazerne in het Zeeuws-Vlaamse dorp. De brandweer rukte uit met de tankautospuit 5735 en was snel ter plaatse.

Toen de brandweer arriveerde sloegen de vlammen al uit het raam. De brandweer stuurde een aanvalsploeg naar binnen met ademlucht en met een hoge druk straal werd vervolgens de brand geblust. De spuitgasten hadden het vuur na een kwartier onder controle.

Met behulp van de hoogwerker 5750 uit Hulst is het dak van de woning geïnspecteerd. Omdat er forse schade was ontstaan werd een medewerker van de Stichting Salvage ingezet.

De oorzaak van de brand is onbekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren