Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gestolen snorscooter teruggevonden

Toegevoegd: 18-03-2014, 13.34 uur
Door: Rolf de Feijter

VLISSINGEN - Agenten hielden maandagmiddag op het Westerzichtpad een jongen aan voor het rijden op een gestolen snorscooter. Hij is voor verhoor meegenomen.

Surveillerende agenten zagen de verdachte over het Westerzichtpad richting de Noordbeekseweg rijden. Omdat de kentekenplaat ontbrak werden de agenten nieuwsgierig naar de herkomst van de snorscooter. Zodra de 16-jarige verdachte merkte dat de agenten belangstelling voor hem hadden liet hij de snorscooter achter en zette het op een lopen. Na een korte achtervolging werd hij gevonden tussen de stuiken bij woningen en is vervolgens aangehouden.

Op het bureau werd al snel duidelijk dat de snorscooter afgelopen zondag was gestolen vanaf de Amstelstraat in Oost-Souburg. Of de verdachte deze ook daadwerkelijk gestolen had of dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan heling, is nog punt van onderzoek. Omdat de jongen te boek staat als veelpleger zal hij zich op 17 juni a.s. voor de kinderrechter moeten verantwoorden. Nadat hem een dagvaarding was uitgereikt mocht hij weer naar huis.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frans (20-3-2014 om 11:20)
Jongen zal wel zeggen dat hij hem gekocht heeft en komt eraf met een vermaning of lichte boete, net als gebeurd is met de gene die mijn fiets gestolen had. Fiets helemaal aan gort, niets meer van over, maar ik kreeg geen vergoeding omdat men niet wist wie hem van mij had gestolen. Schandalig hoe dat er hier aan toe gaat. Voor de gene van wie de scooter is, kost het ook de nodige centjes. Een nieuwe kentekenplaat mag ook weer wat kosten, hopen dat de verdere schade mee valt.
mozes (19-3-2014 om 16:59)
Ach, zal wel een zzp- er worden. Helaas het nederlands strafrecht, wat verouderd, en een beetje soft. Dus zal hij binnen kort wel weer opgepakt worden, voor het volgende vergrijp.
Tom (19-3-2014 om 12:51)
Tja, met carrière maken in de criminaliteit kun je blijkbaar niet vroeg genoeg beginnen. Met 16 jaar al te boek staan als veelpleger, dat belooft nog wat!
Joos (18-3-2014 om 20:32)
Goeie actie van die agenten! Ik vrees echter dat zij nog druk aan hun rapport over deze zaak bezig waren terwijl de dader alweer gierend van de lach naar buiten liep. "Een veelpleger en naar de kinderrechter". Bedankt agenten en neem het ons niet kwalijk dat wij hebben toegestaan dat het rechtssysteem totaal verrot is, waardoor dit goede werk teniet wordt gedaan.
kees (18-3-2014 om 17:36)
Raakt het niet eens tijd dat zulke gasten een half jaar achter de tralies gezet worden!! Jatten ze misschien minder snel een scooter of brommer.
Jo (18-3-2014 om 15:17)
Kijk zo jong en,dan al te boek staan voor veelpleger,waarom laten ze hem dan weer vrij,ze moeten die knul tot zijn 21ste heropvoeden,en de kosten verhalen op de ouders.
Cookie-instellingen beheren