Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 25 km

Winkeldief ook verdacht van witwassen

Toegevoegd: 19-03-2014, 13.09 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Dinsdagavond is een winkeldief aan de Mortiereboulevard in Middelburg aangehouden. Hij probeerde een mobiele telefoon te stelen. Van de man is 2.200 euro in beslag genomen.

De 51-jarige man uit Goes werd rond 19.30 uur in de winkel betrapt. De man had de telefoon uit de verpakking gehaald en in de winkel verstopt. Hij werd aangehouden en aan de politie overgedragen. Hij is ingesloten in het politiecellencomplex Torentijd.

De man bleek een flink geldbedrag bij zich te hebben, mogelijk crimineel verkregen geld. Hij moet nu aantonen hoe hij legaal aan dat geld is gekomen, anders blijft het in bezit van justitie. De man heeft woensdag te horen gekregen dat hij langer in hechtenis blijft.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dennis (20-3-2014 om 20:44)
2200 euro op zak ..dan ben je zeker topcrimineel .hier is wat anders aan de hand aangezien politie hem langer vasthoud.
Mike (19-3-2014 om 23:21)
@wie de schoen past, ik geloof niet dat de verdachte langer in Torentijd blijft omdat men het zo gezellig vindt. Denk dat de verdachte iets meer op z'n kerfstok heeft als dat het bericht doet vermoeden. Daarnaast kan een niet voltooide diefstal alsnog een reden zijn om iemand aan te houden. Geloof dat ik het een verdachte toch kwalijk neem als hij of zij mijn auto "steelt" maar aan het einde van de straat denkt, toch maar een andere auto.
TomTom (19-3-2014 om 22:56)
@Goedbezig, wat u zegt klopt niet, het aan het zicht onttrekken van een product wordt door de wet al strafbaar gesteld en staat gelijk aan diefstal. daarbij komt het openen van een verpakking maakt het product moeilijker verkoopbaar. Iedereen kent het stickertje met de tekst dat u als consument alleen een ongeopende telefoon moet kopen. Dus ja, helaas voor deze "slimme"51 jarige.
marleen (19-3-2014 om 19:54)
en het geld is voor jusitie die wassen alles weg wit of zwart zolang het om geld draai dan kan daar alles
een gast (19-3-2014 om 17:13)
beste vlissinger jij maakt er crimineel van, misschien de tekst die er bij staat niet goed gelezen ; mogelijk crimineel.
Zeeuwse mevrouw (19-3-2014 om 16:59)
Een telefoon proberen te stelen is niet goed te praten, maar om nu iemand gelijk maar te verdenken van crimineel gedrag en witwassen van dingen omdat hij veel geld bij zich heeft is een beetje ver gezocht. Misschien werkt deze man wel gewoon en kan hij goed sparen! Niet iedereen die wat geld heeft zit maar gelijk in een crimineel circuit. Laat justitie dat maar eens eerst bewijzen.
Cookie-instellingen beheren