Weerbericht:
Buien, langs de kust veel wind. Overdag droger. Woensdag grijs en kil
Verkeersinformatie:
Geen files

OM eist langer tbs voor kinderverkrachter

Toegevoegd: 20-03-2014, 20.53 uur - Update: 21-03-2014, 10.37 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft donderdag de rechtbank gevraagd de tbs met dwangverpleging, die de 34-jarige Marco van der B. uit Sluiskil uitzit,  te verlengen. Hij kreeg destijds tbs met dwangverpleging opgelegd vanwege de verkrachting van een 8-jarig meisje.

Eind mei 2000 werd Van der B. door de Middelburgse rechtbank na een eis van drie jaar cel en tbs met dwangverpleging wegens het verkrachten van een 8-jarig meisje, een poging tot verkrachting en het plegen van ontucht veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en eveneens tbs met dwangverpleging.

Begin oktober 1999  lokte Van der B. in Terneuzen een 8-jarig meisje mee en verkrachtte haar in de bosjes. Haar kleren legde hij enkele meters verder, zodat het meisje volledig overstuur en naakt naar huis toe rende. Kort daarna probeerde hij in Hulst een eveneens jong meisje te verkrachten. Het meisje zat in een auto en Van der B. stapte in. Door haar gegil kwamen er omstanders aanlopen en Van der B. nam de benen. Enkele maanden daarvoor probeerde Van der B. eveneens in Terneuzen een 9-jarig meisje aan te randen. Een oplettende buurvrouw betrapte hem en opnieuw koos hij het hazenpad.

Destijds, tijdens de behandeling van de zaak zei Van der B. dat hij regelmatig en innerlijke dwang voelde om zich aan een jong meisje te vergrijpen en die dwang niet kon tegenhouden. Iedere keer als hij zich aan een meisje had vergrepen voelde hij zich vies en smerig.

Gezien de hele ontwikkeling in zijn seksuele vergrijpen met kleine meisjes – het begon ooit met stoeien en ging van kwaad tot erger – achtten de deskundigen toen de kans op herhaling levensgroot aanwezig.

De uitspraak is over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
pfff (21-3-2014 om 20:04)
En dat te bedenken dat zijn vrouw zwanger is van hun 3e dochtertje brrrrr
zeeuwse mevrouw (21-3-2014 om 10:34)
Nooit meer vrijlaten die gek! Zoiets wil je toch niet tegenkomen in de buurt van je kinderen en/of kleinkinderen. Meisjes voor de rest van hun leven getraumatiseerd en hij zou er mee een hotel strafje vanaf komen
Annemieke (20-3-2014 om 23:27)
Wat vreselijk om over een ander haar leven te beslissen en zoiets te doen. Zou hem zo in het gezicht willen spugen en dit zeggen. Wat ben je toch ziek om dit te doen.Bah gore viezerik.
Renata (20-3-2014 om 22:12)
Oh wat erg voor dat kind. Zoiets moet nooit meer vrij rond lopen. Hopelijk komt die in de gevangenis de juiste mensen tegen.
Mark (20-3-2014 om 21:31)
8 jaar is nogal een leeftijd om getraumatiseerd te worden Beste om deze persoon voor de rest van ze leven TBS op te leggen En dan nog mag ie blij zijn In oude tijd was het de Galg