Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 95 km

Dode en gewonden bij grote brand Terneuzen

Toegevoegd: 21-03-2014, 00.43 uur - Update: 21-03-2014, 11.35 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij een grote brand in Terneuzen is vannacht iemand om het leven gekomen. Twee personen zijn gewond geraakt. Dat hebben de hulpdiensten bekend gemaakt.

De brand woedde in een pand aan de Axelsestraat en werd rond 23.45 uur ontdekt. Drie blusploegen en een hoogwerker werden opgeroepen om de brand te bestrijden. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland  was de brand bij aankomst van de brandweer uitslaand. Aangrenzende panden moesten worden natgehouden om overslag te voorkomen. De bovenverdieping van het pand werd volledig verwoest. Rond 01.10 uur was de brandweer het vuur meester.

Vermissing
Twee personen werden met ambulances naar het ziekenhuis vervoerd omdat zij ademhalingsproblemen hadden. Een derde persoon werd lange tijd vermist. Pas even na 01.30 uur werd duidelijk dat de persoon zich nog in de woning bevond en reeds was overleden. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om een bewoner maar de identiteit moet nog officieel worden vastgesteld.

De woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland raadde mensen aan die hinder ondervonden van de rook om ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie gaat hier onderzoek naar doen. De afdeling Forensische Opsporing van de politie is ter plekke.

Rond 01.40 uur meldde de brandweer nog enige tijd nodig te hebben om na te blussen.

Over dit incident is een recenter artikel verschenen:
- Onderzoek brand Terneuzen hervat (21-03-2014)

Zie ook:
- Dossier 'Fatale branden in Zeeland'


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Annemiek (21-3-2014 om 10:48)
Heel triest... Veel sterkte aan de nabestaande.
Marco (21-3-2014 om 10:42)
Rolluiken zouden verboden moeten worden. Tenzij je wat te verbergen hebt voor de buitenwereld dienen ze totaal geen nut. En zijn ze een belemmering voor bijvoorbeeld de hulpdiensten. En je kunt zelf geen kant op bij bijvoorbeeld een brand of wanneer er een inbreker (onzichtbaar voor anderen) in je huis rondspookt.
oud buurtbewoner (21-3-2014 om 10:06)
Sterkte voor de nabestaanden en de bewoners in de woningen in de buurt, die ook erg veel schade hebben en veel schrik !!
SlowRider (21-3-2014 om 07:34)
Die rolluiken waren volgens mij ook niet ten gunste voor de brandweer.
buurtbewoner (21-3-2014 om 07:15)
geen woorden voor... rust in vrede , en sterkte aan de nabestaanden!
Cookie-instellingen beheren