Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Inbeslagname na achtervolging Middelburg

Toegevoegd: 21-03-2014, 11.23 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een motoragent heeft donderdag na een korte achtervolging de bestuurder van een crossmotor aangehouden. Het voertuig, een zogenaamde pitbike, is in beslaggenomen.

Een surveillerende motoragent zag rond 20.00 uur een motor met hoge snelheid door de Gravenstraat in Middelburg rijden. De bestuurder van het voertuig droeg geen helm. Bovendien had de motor geen kentekenplaat. De diender zag direct dat het een zogenaamde pitbike betrof. Een type crossmotor dat niet op de openbare weg mag rijden.

Toen de agent de bestuurder van de pitbike wilde laten stoppen ging deze er vandoor. Na een korte achtervolging stopte de jongen, een 16-jarige Vlissinger, alsnog. Hij is rond 20.15 uur aangehouden. De motor is in beslaggenomen.

Na verhoor is de jongeman met een proces-verbaal op zaak vrijgelaten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
pollewop (22-3-2014 om 11:29)
Er bestaat geen "type crossmotor" die over de openbare weg mag rijden. Anders zou het een enduro zijn. Maar goed; geen kenteken, geen rijbewijs, geen verzekering, geen wegenbelasting, geen helm en waarschijnlijk een te hoge snelheid. Dan is inbeslagname nog wel een milde straf lijkt me.
vlissingse (21-3-2014 om 22:13)
En nou ook nog die gek pakken die steeds met zijn gele monster op 4 wielen door de bloemenlaan e.o. scheurt
een gast (21-3-2014 om 21:32)
Op deze manier rijden vraag je om problemen , omsmelten en nieuwe onderdelen van maken is de beste oplossing , dan doet hij het vast niet meer .
gerda (21-3-2014 om 19:36)
@Eric, inbeslagname vind ik NIET te ver gaan, als hij alleen een stevig gesprek had gehad+waarschuwing, dan had hij beslist de volgende keer weer gedaan.
John (21-3-2014 om 19:06)
Dom om op de openbare weg te rijden maar nog dommer om er van door te gaan voor de politie. Vind dan ook de inbeslagname niet meer dan normaal...
tsss (21-3-2014 om 18:25)
@Eric: en als jij met je keukenmes op straat wegvlucht voor de politie mag t ook niet ingenomen worden zeker?
Cookie-instellingen beheren