Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 78 km

Bejaarden slachtoffer babbeltrucs

Toegevoegd: 27-03-2014, 10.36 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Woensdag zijn op Zuid-Beveland twee oudere dames het slachtoffer geworden van babbeltrucs. De dader(s) gaven zich uit voor monteurs en wisten zo het vertrouwen van de vrouwen te winnen.

Rond 11.30 uur stond er plotseling een man in de woning van een 98-jarige vrouw aan de Kerkhoekstraat in 's Gravenpolder. Mogelijk was een deur niet goed afgesloten. De man zei dat hij monteur was en dat hij naar een defect aan de verwarming kwam kijken. De vrouw vertrouwde de situatie en liet de man zijn gang gaan. Hij liep het hele huis door. Daarna moest de vrouw voor zijn diensten betalen. Agenten hebben van de vrouw een aangifte opgenomen.

Rond 14.30 uur liet een 94-jarige vrouw aan de Aakstraat in Yerseke een man binnen. Hij deed zich ook voor als monteur en zei dat hij voor een controle van de verwarming kwam. Ook hij liep door het hele huis. Toen de man vertrokken was, miste de vrouw haar portemonnee met een aanzienlijk geldbedrag. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Uit het onderzoek van de politie is gebleken dat het vermoedelijk gaat om een duo. Eén van hen is gezet, terwijl de ander een slank postuur heeft. Ze rijden waarschijnlijk in een beige Mercedes-Benz.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Flipse (7-4-2014 om 09:31)
niet de gevangenis in, maar een werkkamp in! en als ze daar onvoldoende werk leveren, wordt de reststraf verdubbeld. ze werken niet graag, dus de enige juiste straf is WERKEN!
Ver Arming (27-3-2014 om 18:37)
Of het zijn gewoon bonafide verwarmingsmonteurs die keihard om geld vragen terwijl ze zeker wel weten dat het werk onder onderhoudscontracten valt, Want dat zou niet de 1e keer zijn he ! (jullie weten wel wie jullie zijn)
Vlissinger (27-3-2014 om 15:33)
@Leon, de staatssecretaris wil (verder) bezuinigen op het gevangenis wezen, dus worden er gevangenissen gesloten deze zijn toch niet meer nodig. En @Patrick en @Wil, als de politie wordt weg bezuinigd, krijgt men vanzelf minder blauw op straat. En het ergste van alles is, als een politicus hier wat van zegt wordt hij verguisd.
Leon (27-3-2014 om 13:30)
Ik hoorde net op het nieuws dat er ruim 3000 cellen leeg staan, kunnen ze mooi dit uitschopt in flikkeren.
willem77 (27-3-2014 om 12:45)
daar is maar EEN naam voor: tuig van de richel. de laagste diersoort van het universum. oude mensen beroven--dan ben je ver gezonken. die moet je met een zweep afranselen want de strafjes kennen we langzamerhand wel..
Saskia de haas (27-3-2014 om 12:22)
Deze mensen zijn gewetenloos en hebzuchtig,hopelijk worden ze zo snel mogelijk op gepakt. Ik ben een redelijk denkend mens maar in dit geval zou ik zeggen aan de schandpaal midden op de grote markt en maar laten staan een dagje en het bedrag driedubbel terug laten betalen !
Cookie-instellingen beheren