Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man die agent aanreed 9 maanden cel in

Toegevoegd: 27-03-2014, 14.33 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor het bezit en dealen in harddrugs is donderdag de 22-jarige Vlissinger Jeffry S. veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen maanden en het betalen van 350 euro schadevergoeding. Er was - naast de opgelegde schadevergoeding een celstraf van een jaar geëist.

In de ochtend van 29 november vorig jaar zag een motoragent in de Vlissingse Hobeinstraat een hem bekende dealer en gebruiker en vermoedde dat er een drugsdeal aan de gang was. Hij besloot de boel eens even te controleren en vroeg alvast assistentie.

Toen de agenten de op zijn scootertje zittende S. wilden fouilleren, wilde deze er vandoor gaan. Hij gaf gas en reed een van de agenten aan. Na fouillering bleek S. 40 gram cocaïne in zijn onderbroek te hebben verstopt en in een tasje bevonden zich nog een vuurwapen en 16 amfetaminen.


Zie ook:
- 'Dealer die agent aanreed jaar in cel' (13-03-2014)
Vuurwapen aangetroffen bij drugsdealer (29-11-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom (28-3-2014 om 12:14)
Hopelijk gaat het OM in beroep en laat het hof in Den Bosch de Middelburgse rechters opnieuw weer eens zien hoe het eigenlijk moet!! Belachelijk lage straf voor zoveel feiten.
Frans (28-3-2014 om 10:38)
Nounou beste medereageerders...9 maanden cel vind ik toch een behoorlijke straf, in ogenschouw nemend dat anderen met erger vergrijpen vaak weg komen met een taakstraf.
Krampvanhetlachen (28-3-2014 om 08:49)
En dan zeggen ze nog dat misdaad niet loont ? 9 maanden kost en inwoning, en wat gaat tie doen als tie vrij komt ? Juist, dealen om de belachelijk lage schadevergoeding van 350 euro's te betalen. Ik denk dat het tijd wordt dat we in dit land inderdaad "minder, minder, minder"gaan realiseren. Maar dan wel MINDER SOFTE straffen voor die criminelen. Begrijpelijk dat mensen die minder "eerlijk" in de maatschappij staan naar ons land komen, hier zijn de straffen toch van "lik me vestje". Hier wordt je naar verhouding voor het rijden zonder (achter)licht zwaarder gestraft dan voor een echte misdaad....
HollandFail (27-3-2014 om 18:24)
En natuurlijk gaat de rechter niet mee in de strafeis, want dit soort figuren verdiend coulance en een zacht strafje. als vuurwapengevaarlijke verslaafde drugsdealer die agenten overhoop rijd. en zeker niet wat het OM eist of meer. wat fijn toch dat de rechters zo sociaal zijn. zij geven immers het voorbeeld voor de maatschappij, en met deze een heel duidelijk teken.
k (27-3-2014 om 16:49)
40 gram a 50euro de gram dat was een duur zaakje daar bij zijn zaakje helaas slaat de straf weer nergens op, zo leren ze het nooit
Weltschmerz (27-3-2014 om 16:49)
Zo gaat het kweken van draaideurcriminelen, veelplegers en stelselmatige daders (in het bedenken van prachtige benamingen voor belastinggeld verslindende niksnutten is men helaas beter dan in het geven van passende straffen) binnen ons "rechtssysteem" dus in zijn werk. Leve de onafhankelijke rechtspraak!
Cookie-instellingen beheren