Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 19 km

Informatieavond woninginbraken M'burg

Toegevoegd: 28-03-2014, 11.13 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bewoners van ’t Zand en de Stromenwijk in Middelburg kunnen woensdag 9 april leren hoe ze zich beter kunnen beschermen tegen een woninginbraak tijdens de openbare inbraakpreventieavond.

Frits van de Kant, preventieadviseur van Het Beveiligingscentrum, geeft veel handvatten en tips. Hij laat zien hoe je met maatregelen die weinig tot niets kosten de kans op een inbraak met 50% kunt verkleinen. Daarnaast leert hij hoe u babbeltrucs kunt doorzien. Ook de wijkagent is aanwezig met informatie. De avond begint om 19.30 uur in de Vergulde Baars, Baarsjesstraat 42. woninginbraak

De bijeenkomst is een initiatief van het wijkteam ’t Zand - Stromenwijk, in samenwerking met politie en gemeente. Meer informatie is nodig omdat er in het afgelopen jaar in de gemeente Middelburg een sterke stijging te zien is geweest van het aantal woninginbraken. Bewoners kunnen zelf de kans op een inbraak in hun woning verkleinen. Hoe dit kan, wordt toegelicht op de informatieavond. Tijdens de bijeenkomst kunnen er ook vragen worden gesteld aan de wijkagent en een vertegenwoordiger van Woongoed.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jans (29-3-2014 om 16:22)
Hoi Mentor, volgens mij snap jij niet zo goed hoe het werkt in Nederland. De tijd dat de gemeente de politie betaalt is dan ook al lang voorbij. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen, de wijkagent is het aanspreekpunt vanuit de politie dus logisch dat hij/zij erbij is en bovendien op verzoek van de wijk. Over die kinderen: liever dat mijn kids een bekeuring krijgen voor hun licht, dan dat de wijkagent aan de deur komt met een andere mededeling omdat een automobilist ze niet zag in het donker. Letterlijk een dooddoener.
duur (28-3-2014 om 19:13)
Tjong wat een slap geouwe hoer, mentor ben je bang dat er te veel beveiligd word en dat je niet meer kan inbreken. Waarschijn ben je nog geen slachtoffer geweest van inbraak. Ik zou er toch maar eens naar toe gaan, steek je nog wat op.
De omgekeerde wereld (28-3-2014 om 18:30)
Vroegah, zaten de politieagenten nog achter de boeven aan, nu geven ze gezellige informatieavondjes voor hun (potencieele)slachtoffers . wat is er mis met dit plaatje ?
Mentor (28-3-2014 om 12:38)
Kinderen die naar school gaan bekeuren omdat hun fiets niet in orde is . Hardwerkende mensen een bekeuring geven omdat ze even laden of lossen . Voor al het geld wat uitgegeven wordt aan preventie (bakje koffie,foldertje, wijkgebouw. wijkagent niet bereikbaar ) had je als Gemeente toch ook een paar extra suveillances kunnen doen . Weer weggegooid geld . Zullen we van de bouwput maar een wensput maken .
Mentor (28-3-2014 om 12:06)
Blijf weg Frits van der Kant met je gecreeerde baan . Je ben toch niet van mening dat de inbraken verminderen met jouw geklets (en salaris) Ga lullen in een jongere centrum , maar dat durf je niet . Nog meer geld uitgeven aan preventie .Heb je aandelen bij de Gamma of zo . Al deze preventie-praatjes vind je ook op internet en tv . Jouw bungalow zal wel beveiligd zijn . Ik hoop dat dit ook een keer omzeilt wordt . De vriendjes van de politie staan bij jouw wel binnen vijf minuten op straat . Ja Frits reageer maar . Mensen op kosten jagen
Leeuw (28-3-2014 om 11:47)
Lekker handig om dit op internet te zetten,nu weet het inbrekers gilde welke avond ze toe kunnen slaan. Was misschien beter geweest om de bewoners per brief uit te nodigen.
Cookie-instellingen beheren