Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man schiet met luchtbuks in Vlissingen

Toegevoegd: 28-03-2014, 11.36 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Op het voormalige Scheldeterrein in Vlissingen is donderdagmiddag een 24-jarige man aangehouden voor het in het bezit hebben van een luchtbukswapen. Dat heeft de politie bekend gemaakt.

De man werd opgepakt nadat bij de meldkamer een bericht was binnengekomen dat een persoon op het afgezette bedrijfsterrein aan de Van Dishoeckstraat aan het schieten was met een luchtbuks. Toen de politie ter plekke kwam probeerde de man zich tevergeefs te verstoppen.

Het wapen werd in eerste instantie niet bij de man aangetroffen maar dankzij de inzet van een diensthond kon het wapen worden gevonden. De hond trof het wapen enkele meters verderop in het hoge gras. De verdachte is  voor verhoor meegenomen naar het bureau in Vlissingen. Het wapen is in beslaggenomen.

Nadat van de zaak proces-verbaal was opgemaakt mocht de man weer naar huis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rien Quist (6-4-2014 om 22:03)
Jongens waar maken jullie je eigen druk om een luchtdrukwapen.ik ben ermee geboren niks mis mee ,maar ja de de natuurfreaken en alle andere schijnheiligen reageren alleen op zoiets onschuldigs.let liever meer op wat onze medelanders hier uitvreten,maar ja dan zijn ze niet thuis bang voor repressailles.en als je er iets over zorgt word je gestraft als boodschapper.hier in ons land mag je maar een ding meer betalen voor anderen.
jans (29-3-2014 om 16:25)
@no gun no glory; hou nou gewoon op met jezelf te verdedigen en neem het als een vent. Je bent schijnbaar goed thuis in dat wereldje dus je hebt bewust het risico genomen dat je aangehouden kan worden. Neem de consequenties en ga je niet hier als een kind lopen verdedigen. p.s. ik vind je naam wel erg stoer
No glory no gun (29-3-2014 om 14:46)
Weet je waar ik heb geschoten? Nee dus. Afgesloten terrein. Als ik een boete krijg, dan betaal ik mijn boete gewoon. Luchtbuks heeft hier sowieso geen toekomst. Jij praat over eigen terrein, waar, achter de tuin? Het is zeker minder gevaarlijk. O nee, ik denk ook, dat ik geen taakstraf mag krijgen. Want dat krijgen tegenwoordig de echte criminelen. Om eerlijk te zijn. Ik ga liever 2 dagen in de cel, dan dat ik geldboetes voor zulke belachelijke dingen ga betalen. Ik kan b.v. nergens op het gras komen, want daar hebben de honden lekker gekakt. Hehe.
Niek (29-3-2014 om 09:19)
Natuurlijk Mister T, totdat hij er een oog van jouw of een ander zijn kind eruit knalt, Dan ben je waarschijnlijk weer de eerste die hier gaat lopen leuteren waarom de politie er niks aan doet. Dan kunnen ze ineens niet hard genoeg aangepakt worden.
manwatbazeljenou (29-3-2014 om 07:09)
@no gun no glory, man wat bazel je nou. Als deze actie voor jou een sport activiteit is, dan weet je ook dat je alleen op EIGEN terrein mag schieten. Mensen die niet in de wapenwereld thuis zijn, zien ( logisch) het verschil tussen een buks of een echt geweer niet, en zeker niet van een afstand. "Schieten op blikjes en schijven" ? En als er "toevallig" een kat of vogel voorbij komt ? En als een kogeltje afketst en een voorbijganger raakt ? Zo'n kogeltje doet knap zeer ! ( spreek uit ervaring) "meneer de Rechter, ik wist niet dat het niet mocht, zal het nooit meer doen" Van welke planeet kom jij ? Principieel tegen bekeuringen ? Ik hoop dat Justitie meeleest en jou, bij wijze van uitzondering géén taakstraf maar een mega-boete zal geven.
mister t (29-3-2014 om 00:13)
nou wat spannend weer zeg. laat die man toch lekker gaan het is maar een luchtbuks.. wat een drama en gedoe. hij staat op een plaats waar niemand is ..doet niemand kwaad, maar een melder vond het nodig .ppff belachelijk ik hoop dat die melder eens door de stad fietst en dan ook alles netjes meld , zou een hoop criminaliteit schelen. Laten we samen een keertje schieten , als je je buks nog krijgt en anders inderdaad netjes je papieren ophalen bij de gemeente en schietvereniging.. succes
Cookie-instellingen beheren