Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Man betrapt op diefstal bij bedrijf

Toegevoegd: 28-03-2014, 13.45 uur
Door: Roland de Jong

NIEUWDORP - Vanmorgen is een 39-jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens diefstal vanaf een bedrijventerrein aan de Belgiëweg Oost in Nieuwdorp. Hij werd op heterdaad betrapt.

Een beveiliger zag de verdachte, een medewerker van het bedrijf, buiten op het terrein lopen. Het gedrag van de man wekte bij de beveiliger achterdocht. Daarom werd hem gevraagd zijn tas te openen. In de tas werden spullen aangetroffen die toebehoren aan het bedrijf. 

Na de vondst werd de politie gebeld en de man is voor verhoor meegenomen naar het bureau in Middelburg.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jos (28-3-2014 om 19:43)
Feit is en blijft: blijf gewoon met je poten van andermans spullen af. Wel of geen betrokkenheid met het bedrijf heeft hier niets mee te maken.
Anoniem (28-3-2014 om 18:11)
Ik snap het ook wel want heel veel werkgevers bedonderen de boel en bestelen hun werknemers of intimideren ze, of gewoon met geweld en slavenarij. Toch zou ik mezelf niet verlagen tot hun soort.
Anneke (28-3-2014 om 17:10)
@Ad, je hebt wel gelijk met je stelling dat de werkgever beter voor z'n personeel moet zorgen en dat dit op dit moment niet gebeurt, maar dat geeft je nog steeds niet het recht om maar te lopen stelen van je tijdelijke werkgever!!
Ad (28-3-2014 om 15:41)
Ik snap dit allemaal wel want de meeste mensen worden op een tijdelijk contract aangenomen en weten dat ze daarna toch worden ontslagen dus ze zijn niet betrokken bij het welzijn van het bedrijf. Daarna weer voor een paar weken naar een ander bedrijf dus wat wil je. Ook het feit dat je word verplicht om daar te gaan werken om je uitkering te behouden geeft niet echt een motivatie. Zelf zou ik als werkgever dit zootje niet in dienst willen hebben en dus ook dit soort onzin vacatures niet plaatsen. Als je een goede werknemer wilt zul je hem een toekomst moeten bieden en geen tijdelijk contract
Cookie-instellingen beheren