Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 11 km

Inval ROG vanwege balletjespistool

Toegevoegd: 29-03-2014, 16.20 uur
Door: Roland de Jong

HULST - In Hulst heeft de Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) van de politie zaterdagmiddag een 22-jarige man aanhouden wegens verboden wapenbezit. Hij had een balletjespistool in zijn bezit.

Volgens de politie werd de man opgepakt nadat uit informatie naar voren was gekomen dat de verdachte, afkomstig uit de gemeente Hulst, mogelijk een vuurwapen in zijn woning had liggen. Omdat niet duidelijk werd om wat voor wapen het ging werd de ROG ingezet. Het team reed met spoed naar Hulst.

Tijdens het doorzoeken van de woning van de verdachte is een gasdrukwapen gevonden. Met zo'n wapen kunnen balletjes afgevuurd worden. Er werd ook een busje pepperspray aangetroffen. Beide voorwerpen zijn verboden bezit en om die reden inbeslaggenomen.

De verdachte is overgebracht naar het bureau in Hulst. Hij heeft vrijwillig afstand gedaan van het gasdrukwapen en het busje pepperspray. Hij zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden voor het overtreden van de Wet Wapens en Munitie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J (2-4-2014 om 17:30)
Ik heb er ook 1
keestramper (30-3-2014 om 15:05)
Ook een balletjes pistool met plastic balletjes valt tegenwoordig onder de wet wapens en munitie. Dit omdat het nooit van echt te onderscheiden is als je er mee bedreigt word. Deze plastic wapens worden dus wel degelijk in beslag genomen als de politie ze vind. En men krijgt een serieuze boete wegens wapenbezit. Echt of niet.
Jo (30-3-2014 om 14:10)
Roddelen kunnen de Zeeuwen als de besten en nooit over hun zelf altijd over een ander zo ook bij de politie. Meestal hebben,die een aan brengt zelf wat te verbergen. Iedereen weet dat een agent bang is,niet om bonnen uit te schrijven.
jan (30-3-2014 om 09:46)
Politie is goed bezig,eens kijken of die snotneuzen ook zo vlug zijn als er een echt vuurwapen in het geding is
Hulpverlener (30-3-2014 om 07:52)
We kunnen hier allemaal de blauwe kolom weer belachelijk gaan maken (dat vinden we tenslotte allemaal heel erg leuk totdat we inderdaad moord en brand gillen en ze echt nodig hebben!) maar de melding zou serieus genoeg zijn geweest. Prima dat dit zo wordt aangepakt!
lol (30-3-2014 om 07:49)
Sta je dan voor lul, WAHAHAHA ! maar ja,dat krijg je als je als arrestatie team reageert op anonieme telefoontjes en wat roddels. ga maar met je klappertjespistooltje spelen hoor. en weg respect...
Cookie-instellingen beheren