Weerbericht:
Vannacht enkele mistbanken, overdag vrij zonnig.
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Ernstig ongeluk in Wemeldinge

Toegevoegd: 30-03-2014, 15.27 uur - Update: 30-03-2014, 18.27 uur
Door: Roland de Jong

WEMELDINGE - Bij een ongeluk in Wemeldinge zijn zondagmiddag twee personen gewond geraakt. Eén van de twee, een 53-jarige man uit de gemeente Kapelle, is er ernstig aan toe.

Het ongeluk gebeurde op de Wemeldingse Zandweg (N671). Een motorrijder kwam in botsing met een personenauto. Er kwamen meerdere ambulances, een traumahelikopter en twee brandweervoertuigen ter plekke. Eén inzittende van de auto is op een wervelplank gelegd en per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De motorrijder liep ernstig letsel op en werd met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

Zowel de motor als de auto liepen grote schade op. Er ontstond een flinke ravage. De politie is ter plekke een sporenonderzoek gestart. Rond 15.35 uur is de brandweer ingerukt. Omstreeks 16.45 uur waren zowel de motor als de auto geborgen. Het duurde echter nog tot 17.20 uur voordat alle brokstukken waren opgeruimd. Vijf minuten later was de weg weer helemaal vrij.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (31-3-2014 om 10:56)
@t4 motorrijders mogen tussen de file door juist voor de verkeersveiligheid! Ivm achterop rijden van ander verkeer mits het snelheidsverschil niet te groot is en ga je frustraties ergens anders neerzetten ipv naar aanleiding van dit ernstige ongeval!!@ slowrider de mensen van de politie lopen er nog rond om het ongeval te onderzoeken en jij weet al wat er is gebeurd? Zoek een leven man. Sterkte voor de beide slachtoffers!
PieterP (31-3-2014 om 09:39)
@T4 Mensen zoals jij moeten gewoon niet rijden, op de openbare weg moet jij rekening houden met iedereen, ik weet ook niet of jij een rijbewijs hebt maar je leert duidelijk bij het lessen dat je motorrijders ruimte moet geven bij file/spoor/brug etc. een motorrijder moet gemiddeld sneller rijden dan een auto en natuurlijk zijn er ook motorrijders die alles teveel doen en te hard rijden maar ook jullie rijden hard en soms zelfs harder dan een motorrijder. Ik denk dat jij nog niet in het bezit bent van een rijbewijs T4!
Hans (31-3-2014 om 09:17)
Ga niet iemand beschuldigen m.b.t. dit ongeval, maaaaar kon met niet aan het feit onttrekken dat de gemiddelde motorrijder dit weekend flink los ging. Ze reden werkelijk met 200km/h wedstrijden over de dijk. Even later weer prijs, knallen er twee effe voorbij alsof ze overal te laat voor zijn . Zonne 50km/h. minimaal 100 reden de heren. En ik zat daar op mijn fietsje met mijn dochtertje. Als je wil racen, doe dat dan waar het mag. Blijft het voor iedereen veilig.
hulpverlener (31-3-2014 om 09:08)
Jammer dat elke kans hier aangegrepen wordt om motorrijders zwart te maken. Misschien eerst even goed informatie verzamelen voordat u een oordeel velt? Ik ben zelf geen motorrijder maar ik zit wel heel veel km op de weg en zie maar zelden dat motorrijders zich misdragen. Ik heb zelfs het idee dat NAAR VERHOUDING veel meer automobilisten zich misdragen. Motorrijders zijn zich over het algemeen goed bewust van hun positie op de weg en hun kwetsbaarheid. Ook zij hebben dingen om voor te leven, het zijn gelukkig net mensen! En beste mensen, lees de WET er nog eens op na wat daar geschreven staat over de positie van motoren op de weg, vooral bij files etc.
Kees (31-3-2014 om 08:23)
Om het maar bij te leren lessen te houden: automobilisten moeten in hun spiegels kijken bij afslaan, en motorrijders moeten niet gaan inhalen, wanneer auto's kunnen afslaan.
Edd Duss (31-3-2014 om 04:59)
@T4, het voordeel van motor rijden ten opzichte van een auto is dat je vlotter door het verkeer gaat en met name in geval van files. Je moet niet vergeten dat jij lekker achterover hangt in je stoel achter het stuur met een muziekje erbij en de motorrijder zich constant in een actieve zithouding bevind. Er zijn ook sowieso regels voor het tussen de file door rijden en het is idd zo dat veel motorrijders zich daar niet altijd aan houden. (b.v. maximaal 15km/u harder dan de file) Tevens is het feit dat jij al zegt geen rekening te houden met motorrijders erg egoistisch in mijn ogen en maakt jou bij uitstek een gevaar op de weg! Alles in het verkeer draait om rekening houden met, en anticiperen. Jammer dat er zo veel kortzichtige mensen zijn..