Bom Ouwerkerk ligt deels in water

Toegevoegd: 31-03-2014, 19.37 uur

Door: Roland de Jong

OUWERKERK - Het explosief dat maandag is gevonden bij de Zuiddijk in Ouwerkerk ligt deels onder water. De komende uren wordt bekeken hoe de zaak moet worden aangepakt.

De bom, vermoedelijk een duizendponder uit de Tweede Wereldoorlog, moet door duikers worden onderzocht. Die zijn onderweg vanuit Den Helder. De duikers zullen onderzoeken of er wel of geen ontsteker in het explosief zit. Als dat zo is, dan moet het explosief ter plekke tot ontploffing worden gebracht. Dat zal geen gemakkelijke klus worden omdat de bom dicht bij de dijk ligt. Is er geen ontsteking aanwezig, dan kan de bom worden vervoerd en elders tot ontploffing worden gebracht.

De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 1. GRIP staat voor Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure. Bij fase 1 gaat het om een beperkt incident maar is er wel afstemming nodig tussen de verschillende disciplines.

Zie ook:
-
GRIP 1 vanwege bom Ouwerkerk (31-03-2014)
 


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750