Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
65 files van totaal 267 km

ISD-maatregel voor bejaarde winkeldief

Toegevoegd: 03-04-2014, 16.22 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 72-jarige Terneuzenaar Francis N. erkende donderdag, toen hij zich voor de rechters in Middelburg moest verantwoorden, dat-ie er best een kick van kreeg. Winkeldiefstalletjes.

Niet voor gigantische bedragen, maar veelal klein spul, allemaal resulterend in een documentatie van twaalf pagina's. En iedere keer beloofde N. -nadat er weer eens een straf plus een voorwaardelijke celstraf was uitgedeeld - dat het de laatste keer zou zijn.

Maar voor officier van justitie G. van der Hofstede was gisteren de maat meer dan vol. Geen taakstraf, ook geen voorwaardelijke celstraf, maar een ISD-maatregel voor twee jaar. En dat omdat de bejaarde man in maart vorig jaar bij Intertoys in Hulst twee Furby's had gestolen en begin oktober bij de Aldi in Terneuzen York-ham, leverpastei, brood en kipfilet.

Tijdens die twee jaar kan N. werken aan zichzelf. Mocht N. dat niet willen, dan wordt het volgens de officier 'twee jaar koud opsluiten en heeft de samenleving twee jaar geen last van de Terneuzenaar. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Monique (4-4-2014 om 00:27)
net als bij andere dieven deel ik dezelfde mening...terug laten betalen met een excuus aan de ondernemer, en bij herhaling een flinke gevangenisstraf,,,,,een wat late puberteit:"ik krijg er een kick van." Dan zullen we u eens een kick laten voelen meneer.......Bent u hier nou zo groot voor gegroeid??? .
Cookie-instellingen beheren