Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bom Ouwerkerk tot ontploffing gebracht

Toegevoegd: 04-04-2014, 14.18 uur
Door: Roland de Jong

RENESSE - Op het strand bij Renesse is vrijdagmiddag de bom tot ontploffing gebracht die maandagmiddag werd gevonden in Ouwerkerk.

De Engelse duizendponder, afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog, werd maandag gevonden tijdens werkzaamheden bij de Zuiddijk. Onderzoek ter plekke wees uit dat het explosief veilig kon worden verplaatst. De bom werd naar een weiland gebracht om daar vandaag weer te worden opgehaald.

Vrijdagmiddag rond 12.15 uur werd de bom tot ontploffing gebracht nabij strandovergang 'Watergat' aan de Hoogenboomlaan. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) had er eerst voor gezorgd dat het explosief veilig in een grote put kon worden gelegd welke daarna werd afgedekt met zand.


Zie ook:
- Bom later tot ontploffing gebracht (31-03-2014)
Bom Ouwerkerk ligt deels onder water (31-03-2014)
- GRIP 1 vanwege bom Ouwerkerk (31-03-2014)
 


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Herrie (4-4-2014 om 22:27)
@ handig: Nou ja omdat ze het niet in jouw achtertuin willen doen. FF serieus: fragmenten wil je niet recht omhoog laten vliegen en laten afzeilen. De duin fungeert hier als een "reflector", het is een gecontroleerde ontploffing, zodat men controle heeft over waar de fragmenten terecht komen. En die duin: ja dat gat gooi je zo weer dicht.
handig hoor (4-4-2014 om 16:58)
waarom moet dit nou weer in de duinen? nu is de duin beschadigd.. graaf gewoon een gat op vlak strand.
Cookie-instellingen beheren