Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
111 files van totaal 426 km

Kat vast in schoorsteen Goes

Toegevoegd: 09-04-2014, 16.12 uur
De kat ontsnapte nadat hij was bevrijd uit de schoorsteen. De kat ontsnapte nadat hij was bevrijd uit de schoorsteen.
De kat ontsnapte nadat hij was bevrijd uit de schoorsteen.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Rolf de Feijter

GOES - De brandweer van Goes is vanmiddag uitgerukt om een kat te bevrijden uit de schoorsteen van een woning.

De kat zat mogelijk al een paar weken op het dak van de woning aan de Simone Veilhof. Vanmiddag werd duidelijk dat de kat zich echter in de schoorsteen bevond. De brandweer lukte het niet om het dier eruit te halen.

Medewerkers van de dierenambulance lukte het na lange tijd om via een lus de kat uit de schoorsteen te krijgen. Eenmaal uit de schoorsteen ging de kat er direct vandoor over de daken van de huizen. Het is uiteindelijk niet gelukt om de kat naar beneden te krijgen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
eigenaar (14-4-2014 om 11:32)
Helaas is Walter gisteren levenloos terug gevonden ,
Stichting Scheldekat (12-4-2014 om 01:12)
Twee mogelijkheden. Een spoortje van voer op het dak leidend naar een open raam en een bakje met voer op de grond achter het raam. Vervolgens het raam dichttrekken met een touwtje als de kat binnen is. Of misschien veel makkelijker: een vangkooi op het dak of in de goot met voer erin en dan kan de kat snel gevangen worden.
mozes (11-4-2014 om 23:35)
voor alle geldwolven, de brandweer, ambulance en politie, zal u eerst bellen en vragen of u het zelf af kunt, en anders de rekening naar u kunnen sturen, mocht u onverhoopt hulp nodig hebben.
Walcherenaar (11-4-2014 om 23:30)
@Zeeuw: U verdient het om zelf enkele weken in een schoorsteen gezet te worden. Ik ben benieuwd of u daarna nog zo achterlijk lompe reacties plaatst. Sterkte voor het baasje dat nu nog steeds zijn/haar kat niet terug heeft, wat inderdaad zeer wrang is.
Leer rekenen i.p.v.klagen (11-4-2014 om 19:57)
Ik zal weer eens een tientje doneren aan de brandweer voor brandstof, dan hoeven al die centenknijpers niet meer te klagen.
jan (10-4-2014 om 15:31)
Prachtig werk bedankt brandweer.
Cookie-instellingen beheren