Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bromfietser op de vlucht voor politie

Toegevoegd: 13-04-2014, 10.44 uur
Door: Rolf de Feijter

HULST - Een 19 jarige bromfietser die probeerde uit handen van de politie te blijven, bracht afgelopen nacht niet alleen zichzelf maar ook zijn passagier in gevaar. Hij botste ondermeer op een politieauto.

Rond 00.45 uur zagen agenten de bromfiets rijden op de Tivoliweg in Hulst. Het viel hen daarbij op dat zowel de bestuurder als ook zijn vrouwelijke passagier geen helm droegen. Daarom gaven ze jongeman een stopteken. Die had kennelijk geen zin om door de politie gecontroleerd te worden en gaf gas bij. In de opvolgende achtervolging reed de bromfiets ondermeer tegen het verkeer in en slingerde hij over de weg om het inhalen van een politieauto te voorkomen.

Ondertussen gebaarde de passagier naar de politie dat zij de bestuurder ook niet kon overreden te stoppen. 
Op het moment dat een politieauto de bromfiets op de Sportlaan links wilde passeren, week de bromfietser opzettelijk uit naar links en reed hij tegen de politieauto aan. Ook daarna gaf hij echter weer gas en ging er opnieuw vandoor, nog steeds met de jongedame (21) achterop.

Een stuk verderop op de Sportlaan lukte het de politie echter wel de brommer klem te rijden, maar ook nu gaf de bestuurder het nog niet op. Hij zette het direct op een lopen, op de hielen gezeten door enkele agenten. Die achterhaalden hem op het Hontenisseplein en hielden hem daar aan.

Naast het niet dragen van de helm bleek de 19 jarige ook niet in het bezit van een rijbewijs. Deze overtredingen werden nu aangevuld met het negeren van een stopteken, het in gevaar brengen van het verkeer en een aanrijding.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem77 (14-4-2014 om 00:27)
dat is een echte loser. en hoop dat hij flink moet gaan betalen. wat een kneus. voorlopig geen rijbewijs laten halen en de schade aan de auto laten betalen. en voor die meid: laat hem asap vallen. hij bracht je in groot gevaar. dat joch spoort voor geen meter.
Alfons (13-4-2014 om 21:32)
Wat een slimme gast zeg. HAhAHhaAaa
Echt Gers ! (13-4-2014 om 17:11)
en coole actie.
AD. (13-4-2014 om 14:07)
Het meisje kan maar beter niet meer met deze aso omgaan anders komt ze nog in grotere problemen en het feit dat hij er vandoor gaat en haar laat staan zegt genoeg over hem lijkt mij.
Cerebrus (13-4-2014 om 13:56)
Volgens mij heb ik dat knulletje vroeg in de avond zien rijden, heel stoer zonder helm inderdaad. Hij zal nu een flinke douw krijgen, hopelijk leert hij het zo af. Dat hij zichzelf doodrijdt moet hij zelf weten, maar iemand anders achterop hebben en die in gevaar brengen is helemaal onvergeeflijk.
HJ (13-4-2014 om 12:18)
Wat een sukkel zeg. Wat moet je daar nu mee?
Cookie-instellingen beheren