Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 17 km

Celstraf geëist voor aftuigen plaatsgenoot

Toegevoegd: 14-04-2014, 20.21 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG  De 32-jarige B. H. uit Ternezen die ervan wordt verdacht in de avond van 6 november vorig jaar betrokken te zijn geweest bij het aftuigen van een plaatsgenoot, hoorde maandag een celstraf van een jaar tegen zich eisen. Ook zou hij ruim vijfduizend euro schadevergoeding moeten betalen.

Het slachtoffer was in een woning aan de Eikenlaan in Terneuzen met een buurman aan het gamen toen er aan deur werd gebeld. De bewoner deed open en kreeg prompt de voordeur in het gezicht geslagen. De twee mannen die hadden aangebeld drongen de woning binnen en een van hen, de 34-jarige Terneuzenaar K. van V.  schopte, sloeg en trapte het slachtoffer waar hij hem maar kon raken. 

Ook werd deze met een schroevendraaier bewerkt. Doordat het slachtoffer de stemmen van zijn 'gasten' had herkend, kon het duo snel worden aangehouden. De tweede verdachte in deze zaak, Van V. moet 24 april voor de rechtbank verschijnen. Zowel H. als V. hebben een strafblad met voornamelijk geweldsdelicten.

De uitspraak in de zaak tegen H. is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (16-4-2014 om 11:11)
Wat een wereld. De arme jongens valt waarschijnlijk niets te verwijten en zijn eigenlijk zelf slachtoffer dus na voorarrest weer op vrije voeten en een volgend slachtoffer uitzoeken. Snoeihard aanpakken zulke idioten.
Cerebrus (15-4-2014 om 12:51)
Dit soort tuig hoort, lang, lang, erg lang achter de tralies te blijven. Helaas zijn er geen tralies meer, maar zijn het hotels tegenwoordig, en moeten de daders "voorbereid worden op terugkeer in de maatschappij" zodat ze de maatschappij verder kunnen verzieken en nog meer slachtoffers kunnen maken.
willem77 (15-4-2014 om 06:09)
al een strafblad hebben voor geweldsdelicten en dan maar EEN jaar cel eisen?? het vonnis zal wel lager uitpakken dus "meneer" staat binnen de kortste keren weer buiten. op zijn mist 5 jaar laten zitten. maar ja--de straffen in dit land stellen niet veel voor.
Mark (15-4-2014 om 02:18)
1 jaar en dan vervroegd vrijlaten voor zogenaamd ''goed gedrag''
Cookie-instellingen beheren