Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

File door afsluiting Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 16-04-2014, 11.53 uur
Door: Manfred Berrevoets

ELLEWOUTSDIJK - Door een tijdelijke afsluiting van de oostbuis van de Westerscheldetunnel is woensdagochtend aan de Zeeuws-Vlaamse kant een file tot in Terneuzen ontstaan. Rond 08.00 uur reden er in de tunnel twee auto's tegen elkaar. Hierbij raakten twee personen gewond.

Beide buizen van de tunnel werden afgesloten voor de hulpverlening. Even voor 8.30 uur is de westbuis weer vrijgegeven. Rond 11.30 uur is de oostbuis weer volledig vrijgegeven. Hoe het ongeluk precies kon gebeuren is nog niet bekend.

Een van de gewonden liep nekletsel op, meldt de politie. Een slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht, het andere slachtoffer is naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick (16-4-2014 om 16:11)
Zou de andere buis niet ff in 2 richtingen open hebben gekunt, dit schilt zoveel in de file die aan de terneuzese kant ontstaat op die lange tijd. Maar een ingeving. bied uiteraard risico's maar ook veel voordelen.
Zeeuwse (16-4-2014 om 16:02)
Ja hoor Anti-tunnel...slaap maar lekker verder....
Ton Graat (16-4-2014 om 15:31)
Misschien hebben het aantal ongevallen in de tunnel iets te maken met de snelheid, zelf vind ik 100km/hr. nogal snel. Bij het binnenrijden van een tunnel moet men naast de gewenning aan het verschil in licht ook wennen aan het gevoel in een tunnel te rijden. Dit geldt vooral voor mensen die niet dagelijks gebruik maken van de tunnel. Bij een snelheid van 100km/hr. en een gewenning van 10 seconden, rijdt men meer dan 250meter minder prettig..
Koos P. (16-4-2014 om 15:11)
Mensen moeten eens wat beter opletten tijdens het rijden, en rekening houden met het overige verkeer. Hoe moeilijk kan het zijn in een tunnel waar iedereen dezelfde kant op rijd. Er zijn helaas altijd wel debielen die te hard moeten rijden, ik zie ze elke keer als ik er rij weer voorbij komen. En dan zwijg ik nog maar over de mensen die met totaal andere dingen bezig zijn.
Danny (16-4-2014 om 15:05)
@anti-tunnel Ja, totdat het mistig was. Of in de zomer een uur of langer wachttijd. En dan...moest er dan een tunnel komen?
Adrien. (16-4-2014 om 14:44)
Gezien de schade aan de auto,s moet het een enorme klap zijn geweest en het is een geluk dat er niet meer voertuigen bij betrokken waren op dit tijdstip Al vraag ik mij af hoe je zo,n kop staart klapper kunt maken als je allemaal dezelfde kant op rijd.. Als straks de sluiskiltunnel klaar is en je niet meer over de brug kan en je ook niet meer via de sluizen kunt rijden vanwege de aanleg van de nieuwe zeesluis krijgen we er een nieuwe bottelnek bij. Als dit in de tunnel gebeurt staat alles stil maar als dit ergens anders gebeurt ook want dan word de weg afgesloten of die nu boven of onder de grond ligt. Het beroerde vind ik wel dat als je 1.5 uur heb stilgestaan je toch de volle mep moet betalen terwijl je dus overal te laat bent.
Cookie-instellingen beheren