Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Veroorzaker ongeval krijgt zwaardere straf

Toegevoegd: 17-04-2014, 19.27 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De 29-jarige Vlissinger M. M., tegen wie een een  taakstraf van 240 uur, een voorwaardelijke celstraf van twee maanden, een rijontzegging van twee jaar en een boete van 390 euro was geëist wegens onder meer  'onvoorzichtig rijgedrag' is donderdag tot een zwaardere straf veroordeeld.

De rechtbank achtte geen onvoorzichtig rijgedrag maar roekeloos rijgedrag bewezen, een gradatie slechter. Dat leverde hem naast de taakstraf en de boete een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en een rijontzegging van vier jaar op. De motor van M. werd verbeurd verklaard.

M. reed in de nacht van 6 mei 2012 in de Scheldestraat in Vlissingen, volgens de officier van justitie, dermate a-sociaal dat hij een verkeersongeval veroorzaakte waarbij een fietsster en haar passagier ernstig gewond raakten. M. kwam met een dikke honderd kilometer per uur vanuit de Aagje Dekenstraat de Scheldestraat inrijden. De bocht haalde hij nog maar net en draaide het gas vol open, terwijl daar een maximum snelheid van 30 km per uur was toegestaan.

Toen het fietsende stel naar links uitweek knalde hij er tegenop met alle gevolgen van dien. M. zelf kwam ook te vallen en onderdelen van zijn motor lagen over een lengte van tientallen meters verspreid. Hij stapte op zijn motor en reed weg. Vanaf de aanrijding zei hij zich niets meer te kunnen herinneren. Ook bleek M. niet in het bezit te zijn geweest van een geldig rijbewijs.

Zie ook:
Twee jaar rijverbod voor ongeval (03-04-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AD. (19-4-2014 om 16:06)
Jammer dat hij zijn nek niet heeft gebroken want niemand gelooft dat dit soort werkelijk 4 jaar niet gaat rijden dus de volgende keer is het weer raak.
Justis (17-4-2014 om 23:32)
Opsluiten die hap. Een voorbeeld stellen.
Jan (17-4-2014 om 22:38)
als ik dit soort straffen lees, moet ik zowat huilen. hij heeft geen rijbewijs maar krijgt een rij-ontzegging? een taakstrafje? en een boete van helemaal niks? wat zullen zijn slachtoffers en familie dat goed kunnen begrijpen. dank u wel Rechtbank
j (17-4-2014 om 21:30)
Dit is echt belachelijk voor woorden. als je rijbewijs heb en je parkeert je auto op invalide plek( is ook niet goed) word je bijna even zwaar gestraft 360e.Nu rij zo een klootzak ZONDER rijbewijs met ALCHOL VEEL TE HARD en 2 fietssters zwaar gewond een boete van 390e.en ojaa een rijverbod van 2jaar die toch niet had Een nek schot zou hij van mij krijgen als rechter....
Cookie-instellingen beheren