Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Verwaarloosde honden aangetroffen in Hulst

Toegevoegd: 18-04-2014, 10.47 uur
Door: Rolf de Feijter

HULST - In een woning in Hulst is woensdagmiddag een vijftal verwaarloosde honden aangetroffen. De eigenaresse moet voor deze dieren een ander onderkomen zoeken.

Een melding over een zorgelijke toestand van een groot aantal honden en katten in de woning was voor dierenagenten aanleiding om bij de bewoonster aan te kloppen. In de woonkamer zagen zij 14 raskatten en twee kleine hondjes rondlopen die op het eerste gezicht in goede gezondheid verkeerden. Bij nadere beschouwing was te zien dat de dieren niet uitgelaten werden en hun behoefte al enige tijd op de vloer hadden gedaan.

In een achterkamer bevonden zich nog een Afgaanse windhond en twee Maltezer Leeuwtjes met een vervilte vacht, twee Chihuahua's en een jonge Engelse Stafford-terrier. In de kelder zaten een Bordercollie, een Maltezer Leeuwtje en een Pekinees met vervilte vacht en duidelijk nog andere lichamelijke mankementen. Een viertal katten bevolkten de bovenste etage. Ook in deze ruimtes lagen de uitwerpselen her en der verspreid op de grond. Duidelijk was dat de situatie boven het hoofd van de vrouw was gegroeid. Overigens ontbrak het alle dieren niet aan eten en drinken.

Alle dieren werden door een opgeroepen dierenarts bekeken en deze constateerde dat met name de vijf langharige honden met vervilte vachten zwaar verwaarloosd waren en adviseerde de eigenares om deze honden weg te doen. Om de vrouw aan te sporen om dit te doen werd besloten om bestuursdwang in te zetten. Dit betekent dat zij drie dagen de tijd krijgt om de verwaarloosde langharige honden te laten trimmen en twee weken om een andere verblijfplaats voor hen te vinden.

Lukt het haar niet om hieraan binnen de termijn te voldoen, dan neemt de Landelijke Inspectie Dienst de zorg over op kosten van de eigenares. Verder is de vrouw, voor haar eigen gezondheid, aangeraden om uit eigen beweging afstand te doen van meerdere huisdieren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (21-4-2014 om 22:18)
m. Jij spoort toch zeker niet. Zit je die trol ook nog de hand boven de kop te houden. Dit is pure verwaarlozing c.q. mishandeling, hier is geen excuus voor. Ik hoop dat ze zelf goed ziek wordt van de stront en pis waar ze in geleefd heeft.
dierenvriend (20-4-2014 om 10:21)
Voor alle dieren een nieuw huis zoeken ze is geen dieren waard. Vervilte dieren en op sluiten in een kelderen ook te lui om de dieren uit te laten. Je zal daar terecht komen als dier vreselijk. Een verzamelaar die echt gestoord is.
Nez (18-4-2014 om 20:13)
"Op eerste gezicht", een gezicht zonder neus dan want volgens mij kon je de stront en de pis wel door de deur heen ruiken. hopelijk kiest die mevrouw de juiste keuze en gunt ze die diertjes ook een leven, elders anders.
bewoner (18-4-2014 om 15:36)
Hoe kun je nou honden , zoveel honden, in huis houden. Een Afgaan, een border collie ocharme in de kelder, een jonge stafford...Allemaal dieren die veel beweging nodig hebben...Trouwens ook die andere hondjes hebben frisse buitenlucht nodig, Wat raar dat ze maar 4 honden af moet staan, gezien het feit dat ze blijkbaar met de andere honden ook niet buiten komt. En al die katten!! zielig hoor. Niet voor haar, maar voor die beesten. Kwestie van verzamelaar?
m. (18-4-2014 om 15:12)
Mijn persoonlijke ervaring is dat als men weet dat je hart hebt voor dieren, ze je al gauw weten te vinden met allerhande overbodige , verwaarloosde en verweesde dieren. Als je daar moeilijk nee tegen kunt zeggen bevind je je al snel in de situatie van deze Mevrouw, die zoals gezegd geen verkeerde bedoelingen had, maar het is haar blijkbaar boven het hoofd gegroeid. Pak eerder de mensen aan die hun dieren zo makkelijk bij een ander of op straat dumpen. Hulde aan de mensen die pogen ze op te vangen en een tehuis te bieden, zoals vermoedelijk deze Mevr, aan wie ik sterkte wens.
Pippa (18-4-2014 om 12:02)
Hoe komen mensen er toch bij zoveel dieren te nemen? Deze waren erg verwaarloosd gelukkig was er wel te eten en te drinken ,maar dan nog, zag deze vrouw dat niet? Snap er niets van,en het is zeer ongezond zo te leven! Ik hoop dat er snel een goede oplossing komt, voor mens en dier!
Cookie-instellingen beheren