Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 24 km

Vijf arrestaties bij drugsactie Hulst

Toegevoegd: 18-04-2014, 11.21 uur
Door: Rolf de Feijter

HULST - De politie heeft donderdagmiddag- en avond een drugsactie gehouden in de binnenstad van Hulst. Bij de actie zijn vijf personen aangehouden. De actie werd gehouden naar aanleiding van vele klachten uit de buurt dat er in drugs zou worden gehandeld.

Kort na 18.00 uur werden er 4 personen aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man uit St. Niklaas, een 31-jarige man uit de gemeente Hulst, een 22-jarige vrouw uit Dendermonde en een 25-jarige man uit de gemeente Hulst. Zij waren allen in het bezit van een gebruikershoeveelheid harddrugs. Na verhoor zijn zij in vrijheid gesteld. Ze kregen van het openbaar ministerie een schikkingsvoorstel van 400 euro per persoon.

Uit het onderzoek bleek al snel dat de drugs werden verkocht vanuit een pand aan de Grote Bagijnestraat. Met ondersteuning van de Regionale OndersteuningsGroep (ROG) werd er 's avonds binnengevallen in het betreffende pand. Een 32-jarige inwoner van Hulst werd ter plaatse aangehouden. Hij wordt verdacht van het dealen in harddrugs.

Bij een doorzoeking onder leiding van de rechter-commissaris werden er in het pand nog een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs een softdrugs in beslag genomen. Tevens werden er nog enkele wapens in beslag genomen, waaronder messen. De 32-jarige verdachte is overgebracht naar Torentijd alwaar hij voor nader onderzoek in verzekering werd gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cerebrus (20-4-2014 om 11:39)
Dat is natuurlijk veel makkelijker dan inbrekersbendes oppakken die de omgeving teisteren.
niet van belang (20-4-2014 om 05:41)
E Muller (19-4-2014 om 08:14 uur) Inderdaad Hulsternaar goede daad die levensgevaarlijke rootzooi en vnl de dealers en gebruikers keihard aanpakken ,helaas justitie zeeland meet met 2 maten ,maar van mij mogen ze ALLE drugs verbieden tot wiet en hasj toe! Alle drugs verbieden veroorzaakt nog meer overlast van inbraak tot handel. Hard drugs moet wel harder aangepakt worden als ook de illegale handel in soft drugs. Maar gedoog beleid uitbreiden zodat soft drugs niet meer aantrekkelijk is voor illegalietijd. Ze hebben nu aktie gedaan is heel goed. Maar mogen rond de "komeet" en van Ceulenplein ook wel eens meer in de gaten houden gebeuren daar ook duistere praktijken.
Ernst (19-4-2014 om 20:11)
@ E Muller Zullen we dan in plaats van de softdrugs wiet en hasj de harddrugs koffie, tabak en alcohol maar verbieden.
E Muller (19-4-2014 om 08:14)
Inderdaad Hulsternaar goede daad die levensgevaarlijke rootzooi en vnl de dealers en gebruikers keihard aanpakken ,helaas justitie zeeland meet met 2 maten ,maar van mij mogen ze ALLE drugs verbieden tot wiet en hasj toe!
Hulstenaar (18-4-2014 om 18:10)
Goeie actie van de politie...!!!
Cookie-instellingen beheren