Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dertig bellende bestuurders bekeurd

Toegevoegd: 24-04-2014, 15.39 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De politie heeft de afgelopen weken op verschillende locaties in Zeeland extra gecontroleerd op bellende bestuurders.

Hierbij zijn tussen 5 april en 19 april dertig bestuurders op de bon geslingerd. Verder werden er tijdens deze controles ook nog zestien bekeuringen voor andere verkeersovertredingen uitgeschreven.

Naar schatting vallen er jaarlijks 400 slachtoffers door mobiel bellen tijdens het rijden, waarvan het voor 40 mensen fataal afloopt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
GeJa (27-4-2014 om 12:53)
Ik begrijp dit toch niet goed hoor. Dit is zo simpel te vermijden. Voor minder dan €230,= (Kost deze boete) heb je beslist een handsfree setje. Ook via je navigatiesysteem kan je vaak je telefoon koppelen. Waarom dan nog risico lopen voor jezelf en/of voor een ander. Soms zie je van die automobilisten met een kar van €100.000,= en (veel) meer. Zitten ze verdorie met zo'n ding tegen hun oor en kletsen maar. Handsfree setje kan er dan blijkbaar niet meer vanaf. Dat snap je toch niet??? Mogen ze wat mij betreft veeeeeeel vaker op bekeuren dan op die paar km te snel rijden.
Vlissinger (26-4-2014 om 09:42)
Het wordt tijd dat hier eens extra op gelet wordt, hele menigten bellen achter het stuur, geven geen richting meer aan, zakken ver onder de snelheidslimiet, en slalommen over de weg. levensgevaarlijk, zeker de personen die absoluut niet kunnen multitasken.
weltschmerz (25-4-2014 om 10:25)
Iedereen die meent dat het geen kwaad kan niet handsfree te telefoneren achter het stuur moet de laatste zin van het bericht nog maar eens goed lezen en tot zich laten doordringen.
patatje (25-4-2014 om 08:54)
Tsja bellen in de auto is nou eenmaal niet nodig. Bovendien koop je voor 2 tientjes een simpel handsfree setje of een bluetooth oortje. Ik ben het wel met mensen eens dat klungelen aan de radio of iets zoeken in je dashboardkastje net zo gevaarlijk is maar dat is lastiger te controleren, Laatst op tv wel iemand gezien die de krant zat te lezen op zijn stuur maar daar kunnen ze altijd een artikel 5 tegenaan gooien dus die man kon ook verder lopen na het tijdelijk invorderen van zijn rijbewijs... Op de fiets niet gevaarlijk?? Echt wel!!! Laatst ook moeten toeteren voor iemand die recht op me afkwam omdat het schermpje van haar telefoon nogal interessant was!!! In België krijg je ook op de fiets een boete en terecht!
Dominique (24-4-2014 om 21:47)
Ik kwam 2 weken geleden een politieauto tegen tussen de 2 rotondes aan Poortvliet, met daarin 2 agenten. De bestuurder zat vrolijk te bellen, en echt niet hands free!!!
Paul (24-4-2014 om 21:07)
Yessssssssss, een gevaar op de weg, eindelijk !!!!
Cookie-instellingen beheren