Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 27 km

Waarschuwing vanwege weer

Toegevoegd: 25-04-2014, 12.58 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het weerbureau van KNMI voorspelt voor vanmiddag en vanavond kans op stevige regen- of onweersbuien, mogelijk met hagel en windstoten. Voor het zuiden van het land geldt daarom code geel: gevaarlijk weer.

De buien worden aan het einde van de middag verwacht. De waarschuwingscode is vanaf 16.00 uur van kracht. De buien trekken in de avond noordwaarts en nemen daarbij in activiteit af. Aan het einde van de avond zou de meeste overlast achter de rug moeten zijn.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) adviseert mensen die op het water zijn goed op te letten op de lokale omstandigheden.

Lees hier het uitgebreide weerbericht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jerommeke (26-4-2014 om 20:31)
de dag van deze waarschuwing aan het werken met een mobiele kraan uiteraard zie je het onweer aankomen maar het onweer was ineens en zeer dichtbij 2 sec tussen licht en donder dus een goede 600 meter tja code geel misschien wat overdreven voor een paar klappen in de lucht maar voor hetzelfde geld is die ene bliksem raak.je hebt er maar 1 nodig,verder is het wel of niet onweer boven land afhankelijk van op of afgaand water op veel plekken in ons mooie zeeland. maar mijn kraantje stak maar een goede 40 meter hoog dus een waarschuwing te veel kan nooit kwaad wil je het niet lezen of horen lees of hoor je het toch niet=geen verplichting
Ben Bousché (26-4-2014 om 11:09)
Op diverse plaatsen heeft het flink geonweerd. Hierbij is lokaal ook flink wat neerslag in de vorm van regen naar beneden gekomen, maar ook in de vorm van flinke hagelstenen (ca. 2cm). Een weerwaarschuwing van het KNMI als onzin bestempelen omdat het in uw tuintje droog is gebleven is mijns inzien dan ook zeer kort door de bocht. De meteorologen doen echt hun uiterste best. Het weer laat zich niet voorspellen. Het is slechts een verwachting. En in dit geval klopte de verwachting.
Frits (25-4-2014 om 20:09)
Volgens mij waren het een beetje plaatselijke buien. Ik zag dat de brandweer naar Zonnemaire moest voor wateroverlast. Dus kennelijk niet overal even droog (of nat)...
Verstand (25-4-2014 om 19:34)
Het KNRM kan beter mensen adviseren hun verstand te gebruiken en dus als ze geen zeewaardig schip hebben gewoon beter aan wal kunnen blijven, daar bedoel ik dus de toeristische landrotten mee die eigenlijk niet eens een opblaasbootje kunnen besturen, maar daar wel de atlantische oceaan mee op zouden gaan met een naderende storm depressie. maar ja, de KNRM komt toch wel....moeten die hun leven maar weer wagen voor sukkels...dat is altijd makkelijker dan zelf nadenken. "een ander moet het maar oplossen",omdat we mentaal een beetje lui zijn.
peggie (25-4-2014 om 18:56)
ik woon denk ik in een ander zeeland want geen drupje regen hier wel lekker zonnetje, dus code geel klop wel. en zon kan ook heel gevaarlijk zijn. ;)
f (25-4-2014 om 17:43)
Geen druppel gehad, en de was is iig mooi droog gewaaid!;-) mvg,f
Cookie-instellingen beheren